Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


Konu: Tam Buğday Ekmeğinin Teşviki ve Ekmek İsrafının Önlenmesi

Ülkemizde ekmek günlük beslenmemizde temel enerji kaynağı olarak görülmekte ve yapılan bazı çalışmalarda kişi başı ortalama olarak günde 400 gram ekmek tüketildiği belirtilmektedir. Ancak bugüne kadar ekmeğin düşük randımanlı unlardan yapılması; B grubu vitamin yetersizliklerinin yüksek oranda görülmesine neden olduğu ve diyabet, obezite ve kalp-damar hastalıkları olmak üzere birçok kronik hastalığın artışına zemin oluşturduğu tespit edilmiş ve konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca çeşitli çalışmalar yürütülmüştür.