Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MÜKELLEF HİZMETLERİ USUL GRUP MÜDÜRLÜĞÜ

Konu: Kargo şirketinin müşterilerinin toplu olarak sevk irsaliyesi düzenlediği sevk irsaliyesinin fotokopi ile çoğaltılarak her bir gönderinin içerisine koyulup koyulamayacağı.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda; taşımasını yaptığınız/yaptırdığınız kargoların üzerinde sevk irsaliyesi bulunmadığından tarafınıza özel usulsüzlük cezası kesildiğini, alıcısı veya satıcısı olmadığınız ve sadece dağıtımını yaptığınız kitap, dergi vb. gönderileri müşterilerin düzenlediği bir adet sevk irsaliyesi ile toplu olarak teslim aldığınızı, bu dergi ve/veya kitapların operasyon biriminiz tarafından elleçlenmesi yapıldıktan sonra her biri ayrı ayrı ambalajlanarak abone olan alıcılara teslim edilmek üzere ilgili alıcıların bulunduğu illerdeki acentelerinize sevk edildiğini, acentelerinizin bulunmadığı illerde ise farklı bir kargo şirketi aracılığıyla gönderildiğini belirterek, farklı bölgelere ve yerleşim yerlerine gönderilerin sevkinde, müşterinin düzenlemiş olduğu toplu sevk irsaliyesinin fotokopi ile çoğaltılarak her bir gönderinin içerisine koyulup koyulamayacağı, bu sevk irsaliyelerinin kullanılamaması durumunda kendi sevk irsaliyenizi düzenleyip düzenleyemeyeceğiniz hususunda Başkanlığımız görüşlerini talep etmektesiniz.