Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MÜKELLEF HİZMETLERİ VE USUL MÜDÜRLÜĞÜ

Konu: Ba-Bs Bildirim Formu

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda ve 10/11/2015 tarihli dilekçenizde; konfeksiyon, astar, tela, fermuar vb. yan mamüllerin ithalatını ve yurt içi ile yurt dışında satışını yaptığınız, yurt dışından satın aldığınız malların bir kısmının mevcut antreponuzda millileştirilmeden satılarak, gümrük aşamasında döviz cinsinden düzenlenen fatura ile teslim edildiği, ithalatçı firmanın gümrükte teslim almış olduğu malları gümrük beyannamesinin kapandığı tarihin dönem Ba formunda döviz alış kuru ile gösterdiği, ancak firmanızın malı gümrükte teslim etmesi nedeniyle düzenlenmiş olan satış faturasının tarihinin daha önceki bir tarih olduğu bu nedenle bazen dönem kayması olduğu ve ithalatçı firmanın Ba formu ile firmanızın düzenlediği Bs formunun örtüşmediği belirtilerek, gümrükleme işleminden önce antrepoda teslimini gerçekleştirdiğiniz mallar için düzenlenen faturanın dönem Bs bildirim formuna ne şekilde dahil edileceği, ayrıca muhtelif firmalardan ithal edilen malların antrepoda millileştirilmesinin ihtiyaca göre tek bir ithalat beyannamesi ile gerçekleştirilmesi durumunda, Ba formunda ne şekilde bildirilmesi gerektiği hususlarında Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.