Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

Konu: Sağ ve sol el ile sağ ayakta Kongenital Deformite rahatsızlığı olan, ancak raporlarında gerekli açıklamalar yer almayan engellinin araç alımında ÖTV istisnası hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, … Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından adınıza düzenlenmiş, … tarihli ve … sayılı engelli sağlık kurulu raporu ile … tarihli ve … sayılı sağlık kurulu raporunun bulunduğu, … tarihli engelli sağlık kurulu raporunda "Sol opere kronik otit + sağ ayak pes ekinovarus sekeli, sol el 1.2.3.4. dejenerasyon 1. parmakta dip eklemden yok 2.3.4. parmak dip eklemden yok, sağ el 1.2.3.4. deformasyon 2.3.4. parmaklar dip eklemden doğumsal yok (Ticari araç kullanamaz)" teşhisine bağlı olarak %42 engellilik oranı (özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı) tespitinin yer aldığı, … tarihli sağlık kurulu raporunda ise "Opere sol kr. otit + sol kulak işitme azlığı (odiometri: …) + sol kulakta 60 dB nörosensorial tip işitme kaybı + her iki el ve sağ ayakta kongenital deformite" tanısının yer aldığı, söz konusu raporlara istinaden araç iktisap etmeniz durumunda ÖTV istisnasından yararlanıp yararlanamayacağınız hususunda Başkanlığımız görüşünün talep edildiği anlaşılmaktadır.