Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)
Mülga veya iptal edilen kısımları gizle
Değişikliklere ilişkin notları gizle

Konsolide metin (Sürüm: 10)

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1

(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, organlarına, organların görevlerine ve çalışma şekline ilişkin esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2

(1) Bu Yönetmelik, Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, yönetim organlarına, organların görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3

(1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4

(1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Başhemşire: Merkezin hemşirelik hizmetleri idari sorumluluğunu yürütmek üzere görevlendirilen kişiyi,

b) Başhemşire yardımcıları: Başhemşireye bağlı olarak Merkezde görevlendirilen kişileri,

c) Çalışma Kurulu: Merkezin Çalışma Kurulunu,

ç) Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu,

d) Dekan: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanını,

e) Hastane Başmüdürü: İdari hizmetler koordinatörü olarak idari, mali ve teknik hizmet sorumluluğunu yürütmek üzere Merkezde görevlendirilen kişiyi,

f) Hastane Müdürü: Rektörlüğün Hastane Müdürü kadrosunda olan ve Hastane Başmüdürüne bağlı olarak Merkezde görevlendirilen kişiyi,

g) Hastane müdür yardımcıları: Hastane müdür yardımcısı olarak Merkezde görevlendirilen kişileri,

ğ) Laboratuvar birimi: Laboratuvar merkezi bünyesindeki her bir laboratuvarı,

h) Laboratuvar merkezi: Birden fazla uzmanlık dalında kurulan laboratuvarı,

ı) Merkez (Hastane): Tıp Fakültesi Hastaneleri ve ilişkili tanı, tedavi merkez ve ünitelerini,

i) Merkez Müdürü (Başhekim): Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürünü,

j) Merkez müdür yardımcıları (Başhekim yardımcıları): Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi müdür yardımcılarını,

k) Ünite sorumlusu: Anabilim dalı, klinik, laboratuvar gibi ünitelerin hekimlik hizmeti dışındaki faaliyetlerinden sorumlu idari personeli,

l) Ünite: Merkezin idari ve tıbbi bütünlüğü içerisinde yer alan alt birimleri,

m) Üniversite: Erciyes Üniversitesini,

n) Rektör: Erciyes Üniversitesi Rektörünü,

o) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Amaçları ve Faaliyet Alanları

Merkezin amaçları

MADDE 5

(1) Merkezin amacı; insan sağlığını korumak amacıyla çalışmalar yapmak, Merkeze başvuran acil ve diğer hastalara ayaktan ve yatırılarak çağdaş sağlık hizmeti vermek, tıp ve sağlık personeli yetiştirmek ve bilimsel eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama olanağı sağlamak amacıyla, Tıp Fakültesi ve Üniversite bünyesindeki sağlık hizmetleri ile ilgili alanlarda eğitim-öğretim veren fakülte, enstitü, yüksekokullar, araştırma ve uygulama merkezleri başta olmak üzere, diğer kurumlarla işbirliği yapmak, eğitim ve sağlık hizmetlerinin verimliliği ile niteliğini arttırmak, tıbbi araştırma ve uygulamaların en üst düzeyde gerçekleşmesi için bilimsel araştırma koşullarını hazırlamak, Merkezin stratejik planı ve hedefleri çerçevesinde modern sağlık kurumları işletme yönetimi ilkeleri doğrultusunda faaliyette bulunmak ve ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamaktır.

Merkezin faaliyet alanları

MADDE 6

(1) Merkez amacını gerçekleştirmek üzere aşağıdaki faaliyetlerde bulunur;

a) Sağlık hizmeti almak üzere başvuran hastalara çağdaş, bilimsel ve güvenilir sağlık hizmeti vermek,

b) Tıp ve sağlık personeli yetiştiren fakülte ve diğer eğitim-öğretim birimleri için sağlık araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin alt yapıyı hazırlamak,

c) Bölgesel ve ulusal sağlık seviyesinin korunması ve geliştirilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışmak,

ç) Diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak sağlıklı bir toplumun geliştirilmesini sağlamak,

d) Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara Merkezin amaçları doğrultusunda projeler hazırlamak, eğitim vermek, bilimsel görüş ve benzeri hizmetleri sunmak,

e) Toplumun sağlık konusunda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla yayınlar yapmak, programlar düzenlemek,

f) Rektörlüğün ve yönetim organlarının kararlaştıracağı diğer faaliyetlerde bulunmak,

g) Üniversite öğrencilerinin sağlıklı yaşam bilinci kazanmalarını ve Merkez projelerinde etkin görev almalarını sağlamak, bu amaçla özendirici eğitsel faaliyetlerde bulunmak ve bu alanda çalışmak isteyenleri desteklemek.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Merkezin Organları ve Görevleri

Merkezin organları

MADDE 7

(1) Merkezin organları şunlardır:

a) Merkez Müdürü,

b) Yönetim Kurulu,

c) Danışma Kurulu.

Merkez Müdürü (Başhekim) ve yardımcıları (Başhekim yardımcıları)

MADDE 8

3

(1) Merkez Müdürü (Başhekim), Tıp Fakültesinde devamlı statüde çalışan, branşında Tıpta Uzmanlık unvanını almış, tercihen profesörler arasından, Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Süresi biten Merkez Müdürü yeniden görevlendirilebilir veya süresinden önce görevine son verilebilir.

(2) Merkez Müdürü devamlı statüde çalışan öğretim üyeleri arasından birinci fıkrada belirtilen özellikleri haiz en az iki en çok yedi öğretim üyesini Merkez Müdür Yardımcısı (Başhekim Yardımcısı) olarak Rektörün onayına sunar. Merkez Müdürünün görevi sona erdiğinde, yardımcılarının görevi de kendiliğinden sona erer. Görev süresi biten Merkez Müdür Yardımcıları aynı usulle yeniden görevlendirilebilir veya süresinden önce aynı usulle görevden alınabilir.

(3) Merkez Müdürü veya Yardımcılarından biri Merkezin işleyişindeki koordinasyonun temini açısından Merkezin satın alma komisyon başkanı olarak Rektör tarafından görevlendirilir. Merkez Müdürü veya Yardımcılarından birisi Dekan Yardımcısı olabilir.

(4) Merkez Müdür Yardımcıları, görevlendirildiği konularda Merkez hizmetlerinin yürütülmesinde Merkez Müdürüne yardımcı olurlar.

(5) Merkez Müdürünün görevi başında bulunmadığı zamanlarda yardımcılardan biri, Merkez Müdürüne vekalet eder.

Merkez Müdürünün görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 9

1

(1) Merkez Müdürü aşağıdaki görevleri yürütür:

a) Merkezin stratejik plan ve hedefleri doğrultusunda gelişmesi için gerekli tedbirleri almak, gerekli düzenleme ve çalışmaları yapmak.

b) Merkezin klinik, poliklinik, acil servis, eczane, ameliyathane, kan merkezi, tanı ve araştırma laboratuvarları, beslenme ve diyet, hasta kabul ve çıkarma, tıbbi dokümantasyon ve arşiv, teşhis, tedavi, bakım ve diğer sağlık, idari, teknik destek hizmet birimlerinin Merkezin amaç ve hedefleri doğrultusunda düzenli, uyumlu, etkin, sürekli ve verimli biçimde çalışmasını sağlamak ve bunun için gerekli fiziki şartların oluşturulması, personel ihtiyacının tespiti ve giderilmesi için gerekli planlama, koordinasyon ve denetimini sağlamak ve hizmet içi eğitim alt yapı imkânlarını oluşturmak.

c) Merkeze bağlı idari, sağlık ve teknik olmak üzere tüm Merkez personelinin yönetim, koordinasyon, denetim ve genel gözetimini yapmak.

ç) Merkezin mesai sonrası çalışma, nöbet ve yönetim hizmetleri ile ilgili düzenlemelerini belirlemek ve uygulanmasını sağlamak.

d) Merkezin gerekçeli bütçe-ödenek ihtiyacını, kadro ve personel ihtiyaçlarını ve yıllık faaliyet raporunu hazırlayarak Rektörlüğe sunmak.

e) Merkezin hizmetlerinin yürütülmesi için gerekli her türlü cari mal ve hizmet alımı ile cihaz ve diğer demirbaş malzeme temin ve bakım-onarım ihtiyacının, bina bakım-onarım ihtiyacının tespiti, zamanında temin edilmesi ve yapılması için gerekli tedbirleri almak, koordinasyonu sağlamak ve girişimde bulunmak.

f) Merkeze alınacak her türlü cari mal ve demirbaş malzemenin ilgili yasal mevzuat çerçevesinde harcama yetkilisi olarak giriş-çıkış, yıl sonu devir ve düşüm işlemlerinin yapılması ile kurulacak muayene kabul komisyonlarının görev ve işlemlerini izlemek.

g) Tıp Fakültesi Dekanlığının, bölüm başkanlıklarının ve anabilim dalı başkanlıklarının Merkezin hizmetlerine ilişkin faaliyetlerinde gerekli koordinasyonunu sağlamak.

ğ) Merkezin döner sermaye faaliyetlerinin etkin ve verimli olarak yürütülmesi, gelir kaybının azaltılması ile giderlerinin rasyonel olarak yapılması için gerekli koordinasyonu sağlamak, tedbirleri almak ve gerekli girişimlerde bulunmak.

h) Çalışma kurullarının verimli çalışması için olanak sağlamak.

ı) Merkez müdürlüğünün disiplin işlemlerini yürütmek.

i) Rektör tarafından verilen Merkezin amaç ve faaliyetlerine ilişkin diğer görevleri yapmak.

28/10/2018 tarihli ve 30579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 1 nci maddesiyle eklenen (ı) bendi sonucu mevcut bent (i) olarak tesülsül ettirilmiştir.

Yönetim Kurulu

MADDE 10

(1) Yönetim Kurulu aşağıdaki üyelerden oluşur:

a) Merkez Müdürü.

b) Dekan.

c) Rektörün görevlendireceği işletme, finans, hukuk ve ekonomi alanlarından tercihen profesör unvanlı iki öğretim üyesi.

ç) Dâhili, Cerrahi ve Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanları.

d) Döner Sermaye İşletme Müdürü.

e) Hastane Başmüdürü.

(2) Yönetim Kurulunun raportörlüğü ve sekretarya hizmetleri Hastane Başmüdürü tarafından yürütülür.

Yönetim Kurulunun görevleri

MADDE 11

1

(1) Yönetim Kurulu ilgili mevzuat doğrultusunda Merkezin etkin, verimli ve ekonomik olarak sevk ve idare edilmesinden Rektöre karşı sorumludur. Bu amaçlarla Merkez bünyesinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için gerekli her türlü karar almaya yetkilidir.

(2) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin faaliyette bulunan polikliniklerinin, kliniklerinin ve laboratuvar birimlerinin, idari ünitelerin, ortak kullanım sahalarının ve yeni kurulan ünitelerin etkin çalışması için yerleşim planlarını yapmak ve koordinasyonu sağlamak.

b) Müdürlükçe hazırlanan çalışma raporlarını ve istatistiki verileri değerlendirmek ve gerektiğinde Merkez faaliyetlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için önerilerde bulunmak.

c) Merkezin daha iyi sağlık hizmeti verebilmesi için gerekli olan birimleri, poliklinikleri, yönetim esaslarını ilgili birimlerle işbirliği içinde hazırlamak.

ç) Merkezin kadro ve mali kaynaklarını inceleyerek bütçe tasarısı hakkında Rektörlüğe sunulmak üzere görüş hazırlamak.

d) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Disiplin Kurulu olarak; Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğünce Disiplin Kuruluna sevk edilen aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları ile merkez müdürü tarafından onaylanarak kişilere tebliğ edilen disiplin cezalarına (Uyarma ve Kınama cezaları) ilişkin verilen itiraz dilekçelerini incelemek ve sonucunu merkez müdürlüğüne yazılı olarak bildirmek.

e) İlgili mevzuat hükümlerine göre kendisine verilen diğer görevleri yapmak.

28.10.2018 tarihli ve 30579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 2 nci maddesiyle eklenen (d) bendi sonucu mevcut bent (e) olarak tesülsül ettirilmiştir.

(3) Rektör, Yönetim Kurulu üyeleri arasından birisini başkan olarak görevlendirir. Yönetim Kurulunun gündemini Başkan belirler. Yönetim Kurulu, Başkanın daveti üzerine yılda iki defa olağan toplantı yapar; ancak Başkanın gerekli görmesi durumunda veya en az üç üyenin yazılı başvurusunu izleyen iki iş günü içinde olağanüstü toplanır. Yönetim Kurulunda alınan kararlar Rektör tarafından onaylandıktan sonra uygulamaya konulur. Yönetim Kurulu Başkanı, gerekli hallerde ilgili birim sorumlularını ve yöneticilerini, görüşlerini almak üzere toplantılara davet edebilir. Yönetim Kurulu, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır. Kararlar toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Çekimser oy kullanılamaz. Oylamada eşitlik olması durumunda Başkanın oyu yönünde karar alınmış sayılır.

Danışma Kurulu ve görevleri

MADDE 12

(1) Danışma Kurulu aşağıdaki üyelerden oluşur:

a) Rektör tarafından görevlendirilen bir Rektör yardımcısı.

b) Dekan tarafından görevlendirilen bir dekan yardımcısı.

c) Merkez Müdürü tarafından önerilecek bir merkez müdür yardımcısı.

ç) Dâhili ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümlerinden dekan tarafından görevlendirilen profesör unvanına sahip birer öğretim üyesi.

d) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı.

e) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü.

f) Laboratuvar Merkezi Sorumlusu.

(2) Danışma Kurulu Rektör yardımcısının başkanlığında yılda en az bir kez olağan toplantısını yapar. Ancak Rektör, Dekan veya Müdür tarafından Danışma Kurulunun görüşüne ihtiyaç duyulması halinde Rektör Yardımcısı tarafından gündemli olarak olağanüstü toplantıya çağırılabilir.

(3) Danışma Kurulunun görevi, Merkezin çalışmaları ile ilgili konularda tavsiye niteliğinde görüş ve önerilerde bulunmaktır.

Çalışma kurulları

MADDE 13

5

(1) Merkezin bünyesinde aşağıdaki çalışma kurulları oluşturulur:

a) Afet Kurulu.

b) Akılcı İlaç Kullanım Kurulu.

c) Bilgi İşlem Kurulu.

ç) Döner Sermaye Hizmetleri Değerlendirme Üst Kurulu.

d) Eğitim Kurulu.

e) Enfeksiyon Kontrol Kurulu.

f) Enfeksiyon Kontrol Üst Kurulu.

g) Hasta Beslenme Kurulu.

ğ) Hasta Hakları Kurulu.

h) Hasta Güvenliği Kurulu.

ı) İlaç-Tıbbi Malzeme Kurulu.

i) Kalite Kurulu.

j) Kan Transfüzyon Kurulu.

k) Merkez Laboratuvarı Üst Kurulu.

l) Pandemi İzleme Kurulu.

m) Radyasyon Sağlığı ve Güvenliği Kurulu.

n) Sağlık Kayıtları Kurulu.

o) Tesis Güvenliği Kurulu.

ö) Transplantasyon Koordinasyon Kurulu.

p) İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu.

r) Çalışan Güvenliği Komitesi.

(2) Merkezin bünyesinde Merkez Müdürünün önerisi ile yeni çalışma kurulları oluşturulabilir.

(3) Kurullarda görevlendirilecek öğretim üyeleri Merkez Müdürünün önerisi ile Dekan tarafından, diğer personel ise Merkez Müdürü tarafından görevlendirilir.

(4) Çalışma kurullarının çalışma usul ve esasları iç yönergeler ile belirlenir.

Hastane Başmüdürü (İdari Hizmetler Koordinatörü)

MADDE 14

1

(1) Hastane Başmüdürü, en az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olan, en az 10 yıl kamu kurumlarında görev yapan ve ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun kişiler arasından Rektör tarafından görevlendirilir. Hastane Başmüdürü, Merkez Müdürüne karşı sorumludur.

(2) Hastane Başmüdürünün görevde bulunmadığı veya izinde olduğu durumlarda Hastane Müdürlerinden birisi vekalet eder.

Hastane Başmüdürünün görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 15

(1) Hastane Başmüdürünün görev ve yetkileri şunlardır:

a) Merkezin verimli şekilde çalışmasını sağlamak üzere gerekli insan kaynakları konusunda ihtiyaçları tespit etmek, bunların temin yollarını araştırmak ve gerekli koordinasyonu sağlayarak tedbirler almak.

b) Çalışan personelin yıllık izinlerini düzenlemek, personelin özlük haklarının, mesaiye devamlarının takibini yapmak, istatistiki bilgileri ve çalışma cetvellerini hazırlamak.

c) Hizmetiçi eğitim programlarının hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlamak.

ç) Yazışmaların, kayıtların ve dosyaların usulüne uygun olarak yapılmasını sağlamak.

d) Personel ile toplantılar düzenleyerek ilgili oldukları hizmetlerde koordinasyonu sağlamak.

e) Personelin görev esnasında kıyafet ve davranışlarının mevzuat ve emirlere uygunluğunu sağlamak.

f) Acil sebeplerle görevine gelemeyen personelin işini yürütmek üzere gerekli tedbirleri almak, yerine başka personel görevlendirerek iş bölümü yapmak.

g) Soruşturmacı olarak görevlendirildiğinde ceza ve disiplin soruşturmasını yürütmek.

ğ) Depolama, ambar ve depodan çıkış hizmetlerini yakından izlemek ve mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlamak.

h) Merkezin bütçesini hazırlamak.

ı) İlgili mevzuat hükümleri uyarınca harcama yetkilisince verilen görevleri yapmak.

i) Merkezin çeşitli birimlerinde bulunan cihaz, malzeme ve bina onarımı gibi işlerin ilgililerince zamanında yapılmasını sağlamak.

j) Kurumda mevzuat hükümlerine göre gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını sağlamak.

Hastane Müdürü (İdari Hizmetler Koordinatör Yardımcısı) ve Hastane Müdür Yardımcıları

MADDE 16

1

(1) Hastane Başmüdürüne bağlı olarak görev yapan Hastane Müdürü, en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan, en az 10 yıl kamu kurumlarında görev yapan ve ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun kişiler arasından Rektör tarafından görevlendirilir.

(2) Hastane Müdürüne bağlı olarak görev yapan Hastane müdür yardımcıları, en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan, en az 10 yıl kamu kurumlarında görev yapan ve ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun kişiler arasından Rektör tarafından görevlendirilir.

Hastane müdürü ve yardımcılarının görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 17

(1) Hastane Müdürü ve yardımcıları Hastane Başmüdürüne verilen görevlerin yerine getirilmesinde yardımcı olurlar ve Hastane Başmüdürünün verdiği diğer görevleri yaparlar.

(2) Hastane müdür yardımcıları, Hastane Müdürü tarafından yürütülen idare, mali ve teknik hizmetlerden kendilerine devredilen hizmetleri yerine getirir ve hizmetlerin yürütülmesinde Hastane Müdürüne yardımcı olurlar.

Başhemşire (hemşirelik hizmetleri koordinatörü) ve yardımcıları

MADDE 18

(1) Başhemşire, hemşirelik lisans mezunu ya da hemşirelik yönetimi konusunda lisansüstü eğitim yapmış ve/veya en az 10 yıl hemşirelik hizmeti olan ve ilgili mevzuat şartlarına uygun adaylar arasından Merkez Müdürünün teklifi ile Rektör tarafından görevlendirilir. Başhemşire, en az sekiz yıl hizmeti olan, ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun en az iki kişiyi yardımcı ve bir hemşireyi eğitim hemşiresi olarak görevlendirilmek üzere Merkez Müdürüne teklif eder. Merkez Müdürü bu öneriyi görüşü ile birlikte Rektörün onayına sunar.

(2) Başhemşire, hemşirelik ve ebelik hizmetlerine yönelik yönetim ve eğitim çalışmalarını Hastane Başmüdürü ile koordinasyon halinde yürütür. Merkez Müdürüne karşı sorumludur.

(3) Başhemşirenin görevde bulunmadığı veya izinli olduğu durumlarda, başhemşire yardımcılarından birisi vekalet eder.

Başhemşire ve yardımcılarının görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 19

(1) Başhemşirenin görevleri şunlardır:

a) Kanun, tüzük ve yönetmeliklere göre Merkezin hemşirelik hizmetlerinin verimli şekilde yürütülmesini sağlamak üzere gerekli ihtiyaçları zamanında tespit etmek, bunların temin çarelerini araştırmak ve gerekli koordinasyonu sağlamak.

b) Kendisine bağlı personelin yıllık izinlerini düzenlemek, personelin özlük haklarının, mesaiye devamlarının takibini yapmak ve çalışma cetvellerini düzenlemek.

c) Hizmet içi eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanmasını sağlamak.

ç) Yazışmaların ve kayıtların usulüne uygun olarak yapılmasını sağlamak.

d) Kendisine bağlı olarak çalışan personel ile toplantılar düzenleyerek ilgili oldukları hizmetlerde koordinasyonu sağlamak.

e) Personelin görev esnasında kıyafet ve davranışlarının ilgili mevzuata uygunluğunu sağlamak.

f) Soruşturmacı olarak görevlendirildiğinde ceza ve disiplin soruşturmasını yürütmek.

g) Kurumda mevzuat hükümlerine göre gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını sağlamak.

ğ) Acil sebeplerle görevine gelemeyen personelin işini yürütmek üzere gerekli tedbirleri almak.

(2) Başhemşire yardımcıları, Başhemşireye verilen görevlerin yerine getirilmesine yardımcı olur ve Başhemşire tarafından verilen diğer görevleri yerine getirirler.

Diğer birimler

MADDE 20

(1) Merkezde ve Merkeze bağlı olarak çalışan sağlık hizmetleri ile ilgili ünitelerde bulunan servis, poliklinik veya laboratuvar birimleri ve diğer birimlerde görevli idari personel yürüttükleri hizmetler açısından Hastane Başmüdürüne karşı sorumludur.

(2) Anabilim dallarına ait servis, poliklinik, laboratuvarlar ve ünitelerin çalışma düzeni ve işleyişinden anabilim dalı başkanları sorumludur. Anabilim dalı başkanları bu hizmetlerin yürütülmesi bakımından Merkez Müdürüne karşı sorumludur.

(3) Merkeze bağlı ünitelerin sorumluları, ünitede görev yapan idari personel arasından Merkez Müdürü tarafından iki yıllığına görevlendirilir.

(4) Merkeze bağlı olarak laboratuvar merkezi kurulabilir. Laboratuvar merkezinin çalışma düzeni ilgili mevzuata göre belirlenir. Laboratuvar merkezi sorumlusu Merkez Müdürünün önerisi ile öğretim üye ve görevlileri arasından Rektör tarafından iki yıllığına görevlendirilir. Merkez Müdürünün görevi sona erdiğinde laboratuvar merkezi sorumlusunun görevi de kendiliğinden sona erer. Görev süresi biten laboratuvar merkezi sorumlusu aynı usulle yeniden görevlendirilebilir veya süresinden önce aynı usulle görevden alınabilir. Laboratuvar merkezi bünyesinde bulunan laboratuvar birimlerinin sorumluluklarını ilgili anabilim dalı başkanı veya onun önerdiği ve Dekan tarafından görevlendirilen bir uzman yürütür. Laboratuvar merkezi sorumlusu Yönetim Kuruluna karşı sorumludur.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller

MADDE 21

(1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

Personel ihtiyacı

MADDE 22

(1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı; 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümleri uyarınca, Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 23

(1) 12/6/2013 tarihli ve 28675 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 24

(1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 25

(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Erciyes Üniversitesi Rektörü yürütür.