Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1

(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2

(1) Bu Yönetmelik; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3

(1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4

(1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Merkez: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini,

b) Müdür: Merkezin Müdürünü,

c) Rektör: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörünü,

ç) Senato: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosunu,

d) Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesini,

e) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Amaçları ve Faaliyet Alanları

Merkezin amaçları

MADDE 5

(1) Merkezin amaçları şunlardır:

a) İletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı olarak Üniversitedeki ön lisans, lisans, yüksek lisans, sürekli eğitim ve yaşam boyu eğitim dâhil tüm eğitim programları kapsamında uzaktan yapılan öğretim için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetlerine destek sağlamak, bu eğitimlerin etkin yapılabilmesi için gereken ders içeriklerini geliştirmek.

b) Uzaktan öğretim ile ilgili araştırma-geliştirme ve uygulama çalışmaları gerçekleştirmek, Üniversite içinde ve dışındaki birim, kurum ve kuruluşların uzaktan öğretim ihtiyaç ve isteklerine yardımcı olmak.

c) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında yurt içi ve yurt dışındaki diğer uzaktan eğitim ve öğretim birim ve merkezleriyle iş birliği yapmak.

ç) Uzaktan öğretim konusunda oluşan bilgi birikimi ve tecrübeyi ilgili kurum ve kuruluşlara aktarmak ve uzaktan öğretim konusunda bilimsel araştırma, geliştirme ve yayınlar yapmak.

Merkezin faaliyet alanları

MADDE 6

(1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Üniversite bünyesinde yürütülen ön lisans, lisans, yüksek lisans, sürekli eğitim ve yaşam boyu eğitim dâhil tüm eğitim programları için gereken teknik ve altyapı desteği sağlamak, içerik hazırlamak veya hazırlanmasına yardımcı olmak.

b) Üniversite ile diğer üniversiteler arasında uzaktan öğretim ile yürütülebilecek faaliyetlerin düzenlenmesine yardımcı olmak ve koordinasyonu sağlamak.

c) Üniversite dışındaki kurum, kuruluş ve kişilere uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek kurs, seminer, konferans ve benzeri faaliyetler önermek ve bu faaliyetleri Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile beraber veya ayrı projelendirmek ve düzenlemek.

ç) Uzaktan öğretim ile ilgili konularda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak.

d) Uzaktan öğretim ile ilgili konularda bölgesel, ulusal ve uluslararası toplantı, seminer, çalıştay, konferans ve sempozyumlar düzenlemek.

e) Rektörlükçe Merkezin amaçları doğrultusunda önerilen diğer faaliyetleri gerçekleştirmek.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri

Merkezin yönetim organları

MADDE 7

(1) Merkezin yönetim organları şunlardır:

a) Müdür.

b) Yönetim Kurulu.

Müdür

MADDE 8

(1) Müdür; Üniversitenin aylıklı ve devamlı statüdeki öğretim elemanları arasından üç yıl süre ile Rektör tarafından görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdür çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere Üniversitenin öğretim elemanları arasından en fazla üç kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdür, görevi başında bulunmadığı zamanlarda yardımcılarından birini vekil bırakır. Vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür görevlendirilir. Müdürün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görevi sona erer.

Müdürün görevleri

MADDE 9

(1) Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak.

b) Yönetim Kurulunu toplantıya çağırmak, başkanlık etmek ve aldığı kararları uygulamak.

c) Merkezin yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma planını düzenlemek ve Yönetim Kurulunun görüşünü aldıktan sonra Rektörün onayına sunmak.

ç) Merkezin idari işlerini yürütmek, personel ihtiyacını belirlemek ve Rektöre sunmak.

d) Merkezin ihtiyaç duyduğu yazılım, donanım, kırtasiye, tefrişat, sarf malzemeleri ve benzeri ihtiyaçlarını belirlemek ve Rektöre sunmak.

Yönetim Kurulu

MADDE 10

(1) Yönetim Kurulu; Müdür ve müdür yardımcıları dâhil toplam 5 kişiden oluşur. Müdür ve müdür yardımcılarının dışındaki üyeler, Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi biten üyeler tekrar görevlendirilebilir. Üyeliğin herhangi bir şekilde boşalması halinde kalan süreyi tamamlamak üzere yeni üye aynı usulle görevlendirilir. Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır. Müdürün önerisi üzerine, gerektiğinde Üniversite içinden ve dışından konu ile ilgili bilgi, beceri ve deneyim sahibi kişiler de görüş bildirmek amacı ile Yönetim Kurulu toplantılarına katılabilirler. Ancak bu kişiler oy kullanamazlar. Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine yılda en az iki kez üye tamsayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar alır. Oyların eşitliği halinde Müdürün kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış kabul edilir.

Yönetim Kurulunun görevleri

MADDE 11

(1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin çalışmaları ve yönetimi ile ilgili konularda karar almak.

b) Uzaktan öğretim programları ile bu programlar sonunda verilecek katılım belgeleri, sertifika ve benzerlerine ilişkin esasları belirleyerek Senatonun onayına sunmak.

c) Merkez için gerek duyulan çalışma grupları ve komisyonları kurmak.

ç) Merkeze gelen iş ve proje tekliflerini değerlendirip önerilerde bulunmak.

d) Rektörün onayına sunulacak yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma planını görüşmek.

e) Merkezin faaliyetleri doğrultusunda mali konulara ilişkin kararlar almak.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Personel ihtiyacı

MADDE 12

(1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilen personel tarafından karşılanır.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 13

(1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, ilgili diğer mevzuat hükümleri ve Senato kararları uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 14

(1) 21/8/2013 tarihli ve 28742 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 15

(1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 16

(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü yürütür.