Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


MADDE 1

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) 6493 sayılı Kanun kapsamındaki görev ve yetkilerinin Bankaya devredilmesi nedeniyle ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları BDDK tarafından katkı payı alınabilecek kuruluşlar arasından çıkarılmaktadır.

MADDE 2

Banka kartları ve kredi kartları ile ilgili olarak yürütülecek takas ve mahsup faaliyetleri esasen 6493 sayılı Kanun kapsamındaki ödeme sistemi işleticiliği faaliyetidir. 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu, 6493 sayılı Kanundan önce yürürlüğe girdiği için takas ve mahsup işlemleri de 5464 sayılı Kanun kapsamında düzenlenmişti. Gelinen durumda ödemeler alanındaki tüm yetkiler Bankada toplandığından, banka kartları ve kredi kartlarına ilişkin takas ve mahsup faaliyetlerinin de BDDK yetki alanında kalmasının istisnai bir durum yaratacağı değerlendirilerek, esasen ödeme sistemi faaliyeti olan “takas ve mahsup” faaliyetlerine ilişkin ifadeler 5464 sayılı Kanun metninden çıkarılmıştır.