Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bir il ve iki ilçe kurulması ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde değişiklik yapılması, 2/12/1999 tarihli ve 4484 sayılı Kanunla değişik 27/8/1999 tarihli ve 4452 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu'nca 3/12/1999 tarihinde kararlaştırılmıştır.

MADDE 1

Ekli (1) sayılı listede adları yazılı köyler bağlanmak ve merkezi Kaynaşlı Bucak Merkezi olmak üzere Bolu İli'nde Kaynaşlı adıyla ve ekli (2) sayılı listede adları yazılı köyler bağlanmak ve merkezi Derince Kasabası olmak üzere Kocaeli İlinde Derince adıyla, iki ilçe kurulmuştur.

MADDE 2

Bolu İline bağlı Düzce İlçe Merkezi merkez olmak ve ekli (3) sayılı listede adları yazılı ilçe, bucak, kasaba ve köyler bağlanmak suretiyle Düzce adıyla bir il kurulmuştur.

GEÇİCİ MADDE 1

Bu Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan il ve ilçelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ekli (4) sayılı listede yer alan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye bağlı cetvellerin ilgili bölümlerine eklenmiştir.

Ekli (5) sayılı listede yer alan il özel idarelerine ait kadrolar ihdas edilmiştir.

GEÇİCİ MADDE 2

Bu Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan İlde merkezi idare tarafından oluşturulacak teşkilatla ilgili her türlü atama işlemleri, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 60 gün içinde tamamlanır.

Bu süre içinde yeni kurulan ilde ve ilçelerde merkezi ve mahalli idarelere ait her türlü iş ve işlemler ile idari ve adli davalar ve bunlara ilişkin bütün iş ve işlemler mevcut bağlılık durumuna göre yürütülür.

GEÇİCİ MADDE 3

Düzce İlinin il genel meclisi, merkez ilçe ile bu ile bağlanan diğer ilçelerin mevcut il genel meclisi üyelerinden teşekkül eder il genel meclisi valinin daveti ile toplanır, organlarını seçer ve bütçesini yapar.

Kaynaşlı ve Derince ilçelerinin il genel meclisi üyelerinin seçimi, yapılacak ilk mahalli idareler ara seçimi ile birlikte yapılır.

GEÇİCİ MADDE 4

Düzce İline bağlanan ilçelerdeki il özel idaresinin özel hukuk hükümlerine tabi olanların haricindeki bütün nakit, varidat, tahakkuk, tahsilat, bakaya muamele ve hesapları, menkul ve gayrimenkulleri, hak, alacak ve borçları ve bunlarla ilgili defter, dosya ve evrak, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesini takip eden 90 ıncı günden itibaren Düzce İl Özel İdaresine geçer ve bu tarihi takip eden 10 günlük süre içinde devir ve teslimi yapılır.

Gayrimenkullerin tapu kayıtları harçsız olarak Düzce İl Özel İdaresi adına tashih ve tescil edilir.

Özel idare kadrolarında bulunup, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte görev yapan memurlar ve sözleşmeli personel, kadroları ve her türlü özlük haklarıyla birlikte başkaca bir işleme gerek kalmaksızın bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Düzce İl Özel İdaresine devredilmiş sayılır.

Bu personelin, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden 90 günlük süre içindeki maaş ve ücretleriyle her türlü özlük hakları halen bağlı bulundukları il özel idaresince karşılanır. 90 günlük sürenin bitiminin maaş ve ücret ödeme tarihine denk gelmemesi halinde bu süre peşin ödenmiş olan en son maaş ve ücretin ait olduğu zaman sonuna kadar uzatılmış sayılır. Bu ödemeyi yapmış olan il özel idaresince herhangi bir iade talebinde bulunulamaz.

Düzce İl Özel İdare bütçesinin yürürlüğe girmesine kadar geçen süre içinde bu İle bağlanan ilçelerdeki özel idarelere ait personelin özlük haklarına ilişkin her türlü ödemelerin, mahsubu bilahare yapılmak üzere halen bağlı bulundukları il özel idaresince karşılanmasına devam olunur.

GEÇİCİ MADDE 5

Bir defaya mahsus olmak üzere 237 sayılı Taşıt Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının uygulanmaması kaydıyla, bu Kanun Hükmünde Kararnameyle kurulan Düzce Valiliği için 1999 yılı Genel Bütçe Kanununa ekli (T) işaretli cetvelin (1.a) sırasından bir adet binek otomobil alınır.

Listeler

MADDE 3

Bu Kanun Hükmünde Kararname yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4

Bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.