Görüntüleme Ayarları:
Sayfa numarasını gizle

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

Depo işleticisinin sorumluluğunu sigortalamış olan sigortacının, trafonun depo içindeki elleçleme sırasında forkliftten düşürülmesi nedeniyle meydana gelen üçüncü kişi zararını karşıladıktan sonra bu zarara yol açan kişilere (forklifti depo işleticisine kiralamış olan kişi ile forklift operatörüne) karşı halef sıfatıyla açtığı davada kusurlu olduğu belirlenen forklift operatörünün depo işleticisinin çalışanı olduğu takdirde hangi koşullarda sorumlu tutulabileceği

(YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ E. 2016/11534 K. 2018/4903 T. 28.06.2018)

YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ …

E. 2016/11534 …

K. 2018/4903 …

Ölümle sonuçlanan iş kazasının meydana gelmesinde asıl işverenin %40, alt işverenin %40 ve ölen alt işveren çalışanının %20 oranında kusurlu bulunması- Asıl işverenin, ölen çalışanın yakınlarına hem asıl işverene hem de alt işverene ait kusurların toplamı kadar (%80 oranında) tazminat ödemesi ve ödediği bu tutar için kendi işveren sorumluluk sigortacısına başvurması- Sigorta Tahkim Usulü’nde sigortacının yalnızca asıl işverene ait kusur oranında sorumlu olacağına karar verilmesi - Yargıtay’ın ise oyçokluğu ile ödenen tazminatın tamamının sigortacıdan istenebileceği gerekçesiyle bozma kararı vermesi - (YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ E. 2019/1280 K. 2019/2629 T. 04.04.2019)
İşveren sorumluluk sigortasında iş kazası sebebiyle işverene yöneltilen tazminat davasının işveren tarafından sigortacıya geç haber verilmesi ve bu sebeple faiz yükünün artması - sigortacının işverene karşı artan faiz yükünden sorumlu olup olmayacağı ve eğer olacaksa bunun kapsamı - (YARGITAY 11. HUKUK DAİRESİ E. 2018/756 K. 2019/2790 T. 09.04.2019)