Ekli “Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kurslarında Kısmi Zamanlı Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar ile Bunlara Ödenecek Ücretlerin Belirlenmesine Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanan Devlet Bakanlığının 25/9/2006 tarihli ve 5742 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/10/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kurslarında Kısmi Zamanlı Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar ile Bunlara Ödenecek Ücretlerin Belirlenmesine Dair Karar
Amaç ve kapsam
(1) Bu Karar, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında Kur'an kursu öğreticisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, 2006-2007 eğitim - öğretim yılında (yaz Kur'an kursu öğretimi dahil) 10 ayı geçmemek üzere, 4.500 kişinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre, Kur'an kursu öğreticisi olarak geçici personel statüsünde çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar ile ödenecek ücretlerin belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.
Dayanak
(1) Bu Karar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.
Kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticilerinin seçim esasları
(1) Bu Karar uyarınca istihdam edilecek kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticilerinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartların yanı sıra Kur'an kursu öğreticiliği yeterlik belgesine sahip olmaları şarttır.
(2) Kur'an kursu öğreticileri, öğrenim durumu bakımından öncelik sırasına göre;
a) İlahiyat fakültesi mezunları,
b) İlahiyat meslek yüksek okulu veya ilahiyat ön lisans mezunları,
c) Hafızlık belgesine sahip imam-hatip lisesi mezunları,
ç) İmam-hatip lisesi mezunları,
arasından Diyanet İşleri Başkanlığınca seçilirler.
(3) 2005-2006 eğitim-öğretim yılında kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticisi olarak görevlendirilenlerden hizmette başarılı görülenler tercih sebebidir.
(4) Yukarıda belirlenen öğrenim durumu itibarıyla geçici öğretici ihtiyacının karşılanamaması durumunda Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek öğrenim durumuna göre geçici öğretici çalıştırılabilir.
Haftalık çalışma süresi
(1) Bu Karar çerçevesinde kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak Kur'an kursu öğreticileri için haftalık çalışma süresi, gündüzlü Kur'an kurslarında bir öğretim gününden az, beş öğretim gününden fazla olamaz. Yatılı Kur'an kurslarında ise, bir öğretim gününden az, altı öğretim gününden fazla olamaz.
(2) Bu maddenin uygulanmasında, her beş ders saati bir öğretim günü olarak hesaplanır.
Ödenecek ücret
(1) Bu Karar çerçevesinde görevlendirilecek personele bir öğretim günü için ödenecek brüt ücret 40 YTL dir.
(2) Ödemeler, ilgililere görevin yapılmasını müteakiben her ayın 15'inde yapılır. Hizmet sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde kıst olarak hesaplanan ücret ayrılma tarihini izleyen üç iş günü içinde ödenir.
(3) Bu ödemeler sosyal güvenlik mevzuatına göre kişiden yapılacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi dışında herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulamaz.
Kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticilerinin yetki ve sorumlulukları
(1) Kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticilerinin yetki ve sorumlulukları Kur'an kursu öğreticilerinin yetki ve sorumlulukları ile sınırlıdır.
Suç sayılan fiil ve hareketler
(1) Çeşitli kanun, tüzük ve yönetmeliklerde Devlet memurları için suç sayılan fiil ve hareketler kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticileri için de geçerlidir.
Kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticilerinin çalıştırılacağı yerler
(1) Kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticileri, bir öğretim yılı boyunca çalışmayı kabul ederler. İl ve ilçe müftülüklerince ihtiyaca göre belirlenen görev yerlerinde çalıştırılırlar.
Sözleşmenin feshi
(1) Bu Kararın 3 üncü ve 7 nci maddelerinde belirtilen şartları taşımadıkları, sözleşme hükümlerine uymadıkları veya görevlerinde başarısız oldukları tespit edilen kısmi zamanlı geçici Kur'an kursu öğreticileri, il/ilçe müftülüklerince uyarılabileceği gibi sözleşmeleri tek taraflı olarak feshedilebilir. Ayrıca, taraflar bir ay önceden yazılı ihbar ile sözleşmenin feshini isteyebilirler.
Sözleşmenin feshi halinde tazminat hakkı