II SAYILI LİSTE
A. TEMEL GIDA MADDELERİ
1 - Küçük ve büyükbaş hayvanlar (kümes hayvanları dahil), balıklar ve bunların etleri (herhangi bir katkı maddesi kullanılarak imal edilen et ürünleri hariç),
2 - Süt ve yoğurt (aromalı ve meyveliler hariç), yumurta, beyaz peynir ve zeytin,
3 - Şeker pancarının işlenmesi ile elde edilen toz, kristal ve kesine şeker,
4 - Kuru fasulye, buğday, bulgur, mercimek, bakla, nohut, arpa, mısır, soya, yulaf, çavdar, çeltik, pirinç, buğday unu, irmik ve makarna,
5 - Hayvan yemi olarak kullanılan küspe, kepek, razmol, balık unu, el unu, kemik unu, kan unu ve her türlü fenni karma yemler,
6 - Ekmek (tost ve sandeviç ile kepekli, yağlı, haşhaşlı, üzümlü ve sütlü gibi yaygın olarak tüketilmeyenler hariç),
7 - Yemeklik katı veya sıvı bitkisel yağlar ile yemeklik katı veya sıvı bitkisel yağların üretiminde kullanılan ham yağlar, tereyağ, pamuk çiğiti ve pamuk tohumu,
8 - Taze sebze ve meyveler, patates, kuru soğan ve sarmısak (mamulleri hariç),
B. DİĞER MALLAR
1 - Doğal gaz teslimleri,
2 - 3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun kapsamına giren ödeme kaydedici cihaz teslimleri,
3 - 13/10/1983 tarih ve 2918 No.lu Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 114. maddesine göre otobüs, kamyon ve çekici türü taşıtlarda bulundurulması ve kullanılması zorunlu olan takograf cihazı teslimleri,
4 - 3266 sayılı Kanunla değişik 1117 sayılı Kanun hükümlerine göre, poşetlenerek satılanlar dışındaki gazete, dergi, kitap ve benzeri yayınların teslimi.