Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)
Değişikliklere ilişkin notları gizle

Metnin ilk hali

Ekli “2019 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına karar verilmiştir.

2019 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Karar

MADDE 1

(1) Bu Karar, 13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2

(1) Bu Karar ekinde yer alan 2019 Yılı Yatırım Programında yer alan projelerin her türlü parametre değişikliği, yıl içinde yatırım programına proje alınması ya da çıkarılması, projelere ve kamulaştırma tertiplerine ek ödenek tahsis edilmesi işlemleri Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığından görüş alınarak Cumhurbaşkanı onayına sunulur.
(2) Aşağıdaki hususlar kurum üst yöneticisinin onayıyla karara bağlanır. Söz konusu işlemler hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığına bilgi verilir.

a) Toplu projelerde ve yatırım programında detayı tadat edilmemiş toplulaştırılmış projelerde alt projelerin belirlenmesi, ana proje parametrelerine bağlı kalmak kaydıyla ad, yer, süre, karakteristik ve ödenek değişikliği,

b) Projeler kapsamında ihale edilmiş işlerin sözleşme bedelinde (ihale bedeli) fiyat ve kur değişikliğinden kaynaklanan artış ile anahtar teslimi götürü bedel ihale edilen işlerde sözleşme bedelinin toplamda % 10'una; birim fiyat teklif almak suretiyle ihale edilen işlerde toplamda % 20’sine kadar iş artışından kaynaklanan proje maliyet değişikliği; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale edilmiş projelerde ise sözleşme bedelindeki iş artışından kaynaklanan %30’a kadar maliyet değişikliği,

c) Maliyeti 250 milyon TL’nin altında olan ihale edilmemiş projelerde %10’a kadar maliyet değişikliği,

ç) Detayı tadat edilmemiş toplulaştırılmış projelerin alt projelerinde; ana proje maliyetinde en fazla %10’a kadar artışa yol açan %20’ye kadar maliyet artışı,

d) 2019 yılında bitirilmesi programlanmış projeler hariç süre değişikliği,

e) Aynı sektör ve alt projeler arası ödenek aktarmaları ile GAP, DAP, KOP ve DOKAP kodlu projelerin her bir bölgenin kendi içindeki ödenek aktarmaları,

f) Bakanlıklar ve bağlı kuruluşlara ait iz ödenekli projelere yıl içinde ödenek aktarması.

(3) Yıllık projelerin ödenek değişikliğinden kaynaklanan maliyet değişikliği kendiliğinden yapılmış sayılır.
(4) Detayı tadat edilmiş toplulaştırılmış projelerin alt projeleriyle ilgili işlemler müstakil projelerdeki gibi uygulanır.
(5) Maliyeti 10 Milyon TL’nin üzerinde olan yeni proje teklifleri fizibilite raporu ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulur.
(6) Yatırım projelerinin teklif, yıl içi işlemler ve izleme süreçleri Kamu Yatırımları Bilgi Sistemi üzerinden yapılır. İlgili sistem Hazine ve Maliye Bakanlığının izlemesi için erişimine açılır.
18/02/2019 tarih ve 30690/2 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan düzeltme ile beşinci fıkrası değiştirilerek düzeltilmiştir.

MADDE 3

(1) Bu Kararda Cumhurbaşkanına verilen yetkilerin kullanımı ve devrine ilişkin hususlar Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir.

MADDE 4

(1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5

(1) Bu Kararı Cumhurbaşkanı yürütür.

2019 Yılı Yatırım Programı