Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Ekli “2019 Yılında Kalkınma Ajanslarına Kullandırılacak Transfer Ödeneklerinin Belirlenmesine İlişkin Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 201 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

2019 Yılında Kalkınma Ajanslarına Kullandırılacak Transfer Ödeneklerinin Belirlenmesine İlişkin Karar

Amaç

MADDE 1

(1) Bu Karar, 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 201 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinde ayrılan transfer ödeneğinden, kalkınma ajanslarının 2019 yılı bütçesi hazırlıklarına esas olmak üzere bu ajanslara tahsis edilecek payların belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Ajanslara tahsis edilecek paylar

MADDE 2

(1) Kalkınma ajansları 2019 yılı transfer ödeneği 331.755.000 TL olarak öngörülmüş olup, bu ödeneğin yüzde 85'lik kısmının (281.991.750 TL) ajanslar arasında dağılımı, Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi ve nüfus değerleri esas alınmak suretiyle ekli tabloda gösterildiği şekilde belirlenmiştir.

(2) Ödeneğin bakiye yüzde 15'lik kısmı (49.763.250 TL) ajansların 2018 yılındaki performansına göre yıl içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından aktarılacaktır.

(3) 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı (E) işaretli Cetvelin 21 inci maddesi çerçevesinde gerçekleştirilecek bölgesel girişim sermayesi uygulamaları için performans ödeneği içinden kullanılacak kaynak ile bu kaynağın tahsisi, aktarımı, kullanımı, saklanması, izlenmesi, denetlenmesi ve gerektiğinde geri dönüşüne dair usul ve esaslar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenir.

(4) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ajans performanslarının tespiti, bu performansa dayalı kaynak kullandırılması, payların aktarımında nakit yönetimi ve Bütçe Kanununun yürürlüğe girmesinden sonra ilgili tertipteki ödenek değişikliğine göre payların revize edilmesi konularında yetkilidir.

Yürürlük

MADDE 3

(1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 4

(1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

TABLO