Ayrıca 01.05.2005 tarihli ve 5378 sayılı Kanun’un Geçici 2 inci maddesi ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmî yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapının Kanun’un yürürlük tarihi itibarıyla yedi yıl içinde engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirilmesi hükme bağlanmıştır.
This document is published in different source than the Official Gazette. Consolidated text can be prepared as the related source is updated.
You only have rights to document if you have Standart, Profesyonel or Profesyonel + package.
Sayı : 58271140/807.01
Konu : Bakım Onarım Çalışmaları
..... VALİLİĞİNE
(Halk Sağlığı Müdürlüğü)
Birinci basamak sağlık hizmetlerinden bireyin ve toplumun en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak, kaliteli, eşit, sürekli, dengeli bir şekilde herkese ulaşılabilirlik ilkesi gereği sağlık hizmetlerinde kullanılan mekânların fiziki şartlarının hizmet sunumuna uygun hale getirilmesi hedeflenmektedir. Müdürlüğünüz tasarrufunda bulunan tesislerin teknik elemanlar tarafından incelenmesi sonucu bakım-onarıma ihtiyaç duyulan yerlerin tespit edilerek yerel ve merkezi bütçe imkânları doğrultusunda bu tesislerin bakım onarımlarının yapılması gerekmektedir.