Bu defa, Başkanlığımıza yansıyan olaylardan, 347 Seri No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin ekinde bulunan tip anlaşma metninde ebatları belirtilen özel işaretin (amblemin) ebatları (tasarımı, yazı karakteri, puntosu, ölçüsü v.b.) hususunda, matbaa işletmecileri nezdinde tereddüt hasıl olduğu anlaşılmıştır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı
Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı (III)
Sayı : 49459651-105[2992-5712]-E.106041
Konu: Genel Yazı
DAĞITIM YERLERİNE
İlgi: 26/07/2018 tarihli ve 49459651-105-97797 sayılı yazı.
İlgide kayıtlı Genel Yazımız ile 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesine istinaden çıkarılan Vergi Usul Kanunu Uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından Kullanılan Belgelerin Basım ve Dağıtımı Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca matbaa işletmecilerinin basım ve dağıtımını yapacakları belgelere koyulacak olan özel işarette (amblem) bulunan "Maliye Bakanlığı" ibaresinin "Hazine ve Maliye Bakanlığı" olarak değiştirilmesi gerektiğinin Başkanlığınızca/Defterdarlığınızca anlaşmalı matbaalara bildirilmesinin gerektiği açıklanmıştı.