Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)
Değişikliklere ilişkin notları gizle

Konsolide metin (Sürüm: 2)

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


Bilindiği üzere, 2010/29 sayılı Sektör Duyurusu ile 28 Temmuz 2010 tarih ve 27655 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sigorta ve Reasürans Şirketleri ile Emeklilik Şirketlerinin Teknik Karşılıklarına ve Bu Karşılıkların Yatırılacağı Varlıklara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile ilgili sektörde tereddüt hasıl olan birtakım hususlara ilişkin açıklamalar yapılmış, 2010/12 sayılı Genelge ile Aktüeryal Zincirleme Merdiven Metodunun (AZMM) uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, 2010/14 sayılı Genelge ile de hayat branşına ilişkin gerçekleşmiş ancak rapor edilmemiş muallak tazminat karşılığına ilişkin hesaplama esasları belirtilmiştir. Ancak, sektörde bazı hususlarda tereddütler olduğu anlaşılmıştır. Bu sorunların giderilmesi için aşağıdaki ilave açıklamaların da dikkate alınması gerekmektedir.