Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


Konu: E-Arşiv Fatura Uygulaması

GENELGE

2639

Kurumumuzda 10.01.2019 tarihinde yayınlanan 7 no'lu sirkülerde yer alan, "elektronik fatura (e-Fatura) uygulamasına kayıtlı olmayan Kurumumuzun, uygulamaya kayıtlı olan mükelleflerden alacağı mal ve hizmetler için genel hükümler çerçevesinde kağıt fatura alması zorunludur. Ancak alınan mal ve hizmetlere ait faturalar e-Arşiv uygulaması kapsamında düzenlenecek ise, söz konusu faturalar aynı şekilde usulünce kağıt ortamında düzenlenmiş, imzaya mezun olanlarca imzalanmış ya da "hazır imzalı" (düzenleme tarihinde imzaya yetkili olanın imzasının notere tasdik ettirilip basım sırasında fatura üzerine yazdırılmak suretiyle) bir şekilde ilgili Firmaca teslim edilecek ve usulüne uygun olarak düzenlenmiş bu faturalar birimlerimizce teslim alınacaktır." hükmünün bulunduğu göz önüne alınarak, Kurumumuz Genel Müdürlüğü ile Fabrika ve İşletmelerinde yapılacak ihale ve alımların dokümanları içerisinde yer alan sözleşme tasarılarında bu hükme yer verilecek ve yapılacak sözleşmeler sonrası uygulamada bu hususlara dikkat edilecektir.