Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


Bilindiği üzere 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu kapsamında, sigorta ve reasürans şirketlerinin denetimi ile denetim birimlerinin teşekkülü, mülga 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun “Murakıplar” a ilişkin 347 ve devamı maddeleri esas alınarak hazırlanmıştır. Buna karşın 13/01/2011 tarih ve 6102 sayılı mer’i Türk Ticaret Kanunu’nun 397 ve devamı maddelerinde Bakanlar Kurulu Kararınca belirlenecek anonim şirketler ile şirketler topluluğunun finansal tablolarının, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunca yayımlanan uluslararası denetim standartlarıyla uyumlu Türkiye Denetim Standartlarına göre bağımsız denetçiler tarafından denetleneceği hüküm altına alınmıştır. Söz konusu düzenleme çerçevesinde hazırlanan ve 23 Ocak 2013 tarih ve 28537 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak 01/01/2013 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe giren “Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar” ın Ekli (I) Sayılı Liste’sinde, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sigorta ve reasürans şirketleri de bağımsız denetime tabi kılınmıştır.