Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Konu : Döner Sermaye İşlemleri Genelgesi
DAĞITIM YERLERİNE
GENELGE
2013/3
Kurumumuz bünyesinde, yurtiçi geçici görevlendirmeler, yolluk bildirimi düzenlenmesi, ek ödeme yapılması, ihale işlemleri ve doğrudan temin işlemleri konularında uygulama birliği sağlanması ve yapılan hataların giderilmesi için aşağıdaki hususlara uyulacaktır.
A- Yurtiçi Geçici Görevler
1. Yurtiçi geçici görev yolluklarının ödenmesinde öncelikle genel bütçe ödenekleri kullanılacaktır. Genel bütçe ödeneklerinin yetersiz kalması durumunda ve zorunlu hallerde Döner Sermaye bütçesi kullanılacaktır.
2. Yurtiçi geçici görevlendirmelerde, ön ödeme yapılması (avans verilmesi) için acil ve zorunlu hallerin yurtiçi geçici görevlendirme olurunda belirtilmesi ve bu olurun geçici görevin başlamasından en az üç gün önce ödeme birimine ulaştırılması gerekmektedir.
3. Yurtiçi geçici görevlendirme olurlarında, görevli sayısı ve görev süreleri, işin fiilen tamamlanabilme süresine uygun olacak şekilde belirlenecektir.
4. Hamaliye ücreti ödenmesine esas olmak üzere, geçici görev konusu işle ilgisi olan ve personelin yanında götürmek zorunda olduğu malzemelerin ayrıntılı listesi alınacak olurda belirtilecektir.
5. Geçici görev sırasında konaklamaya ilişkin alınan fatura ve makbuzlarda, konaklanan yere giriş ve çıkış tarihleri ile kaç gün kalındığına dair bilgilerin yer alması sağlanacaktır.
6. Aynı hizmet için aynı görev mahalline geçici görevle giden ve ortak çalışma yapan personel, birlikte taksiye binme imkanı bulunan durumlar için ayrı ayrı taksi ücreti beyan etmeyecek, beyan edilen taksi ücretleri rayice uygun olacaktır.
7. Bir günlük geçici görevler için düzenlenen yolluk bildirimlerinde, göreve gidiş ve görevden dönüş saatleri belirtilecektir.
8. Yurtiçi geçici görev yolluğu bildirimlerinin düzenlenmesinde; Görevlendirilen personelin, T.C. kimlik numarası, IBAN numarası ve ikamet adreslerinin bildirmesi zaman ve evrak tasarrufu açısından faydalı olacaktır.
9. Yurtiçi geçici görev yolluğu bildirimlerinin düzenlenmesinde; Harcırah Kanununun 3’üncü maddesi (g) bendi, 6’ncı maddesi, 14’üncü maddesi, 27’nci maddesi ile bu maddeye bağlı (I) sayılı cetvel, 39’uncu maddesi ve 43’ncü maddesi hükümleri göz önünde bulundurulacaktır.
Bu evrak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre elektronik olarak imzalanmıştır. http://ebys.mgm.gov.tr/dogrulama.aspx adresi üzerinden 4501657734635 kodu ile doğrulama yapabilirsiniz.
B- Ek Ödemeler:
Döner Sermaye İşletmesi bütçesinden merkez birimleri personeline yapılan ek ödemeler, ilgili birimlerden kontrol edilerek onaylı gelen ek ödeme listelerine göre ödenecektir.
Ek ödeme listelerin düzenlenmesinde; Personel özlük haklarında meydana gelen değişiklikler güncellenerek, personelin ek ödeme oranları belirtilerek ve onaylanarak ilgili birim tarafından en geç her ayın 6'ncı günü Döner Sermaye İşletmesine ulaştırılmasına dikkat edilecektir.
Döner Sermaye İşletmesince yapılacak ek ödemelerde hem kamu hem de kişiler açısından olumsuz durumlara ve aksamalara meydan verilmemesi için, gerekli kontroller ilgili birimlerce titizlikle yapılacak, ek ödeme işlemlerinin yürütülmesinde daha dikkatli hareket edilecektir.
C- İhale İşlemleri:
İhale süreci göz önünde bulundurularak dosyaların yılın birinci altı ayı içerisinde Döner Sermaye İşletmesine ulaştırılması ve bir sonraki yıl için süreklilik arz eden hizmetlere ait yapılacak ihalelerin Mali yıl Eylül ayını takiben yatırım ve bütçe planlanmasının yapılması şartı ile Döner Sermaye İşletmesine ulaştırılması gerekmektedir.
Ç- Doğrudan Temin İşlemleri:
Merkez ve taşra birimleri tarafından talep edilecek mal ve hizmet alımları için, Merkez Teşkilatında Daire Başkanlıkları, Taşra Teşkilatında Bölge Müdürlükleri bağlı birimleri arasında gerekli koordinasyonu sağlayarak; aynı mal ve hizmet alımlarının tekrarı ve parçalanmaması için gerekli önlemi alacaklardır. Ayrıca, talep yapılmadan önce Döner Sermaye İşletmesi ile koordinasyon sağlanacaktır.
İşbu Genelge ile 26/01/2009 tarihli ve 2009/1 sayılı Döner Sermaye İşlemleri Genelgesi yürürlükten kaldırılmıştır.
İşbu Genelgenin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Döner Sermaye İşletmesi yetkilidir.
Yurtiçi geçici görevlendirmeler, yolluk bildirim düzenlenmesi, ek ödeme yapılması, ihale işlemleri ve doğrudan temin işlemleri konularında yukarıda açıklanan hususlara titizlikle uyulmasını ve tüm personele duyurulmasını önemle rica ederim.
Bu evrak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre elektronik olarak imzalanmıştır. http://ebys.mgm.gov.tr/dogrulama.aspx adresi üzerinden 4501657734635 kodu ile doğrulama yapabilirsiniz.