Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Sayı : 90349432-10.06.01-E.220648
Konu : Merkez Teşkilatı Kamu Konutları İşlemleri
GENELGE
2017/1
İlgi: a)11/11/1983 tarihli ve 18218 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu.
b) 23.09.1984 tarihli ve 18524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Konutları Yönetmeliği
c) Bakanlığımız 23/01/2012 tarih ve B.08.0.DHG.0.03.00.00/790 sayılı yazı (Merkez Teşkilatı Konut Tahsisi Genelgesi No:2012/07)
Bakanlığımız merkez teşkilatı konutlarının, ilgi (a) 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve ilgi (b) Kamu Konutları Yönetmeliğinde belirlenen esas ve usuller doğrultusunda iş ve işlemleri ilgi (c) Genelge hükümlerine göre yürütülmekte iken söz konusu hükümler güncellenmiştir.
Buna göre;
1) Başvuru: Lojman talep eden merkez teşkilatı personeli, idarece belirlenen dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden ilgili modüle başvuruda bulunacaklardır.
2) Tahsis: Lojman tahsisleri, Mevzuat hükümleri doğrultusunda puan sıra önceliğine göre (MEBBİS) üzerindeki ilgili modül tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir.
3) Tahliye: Lojman tahliyeleri, lojmanın sağlam ve kullanılabilir durumda olup olmadığının, yakıt aidat ve diğer giderlere ait borç bulunmadığının ilgili birimce incelenmesi ve kontrol edilmesi sonucu gerçekleştirilecektir. Konutta hasar, kusur ve kötü kullanıma ilişkin tespitler idarece yapılacaktır.
4) Özel Tahsisli Konutlar; Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarının talepleri halinde gerçekleştirilen tahsislerdir.
5) Görev Tahsisli Konutlar; Kamu Konutları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde, ‘görev tahsisli konut’ tahsis edilecek makam ve unvanlar aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
Birinci Grup: Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür/ Başkan,
İkinci Grup: Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Talim Terbiye Kurul Üyesi, Hukuk Müşaviri, İç Denetçi, Bakanlık Maarif Müfettişi,
6) Görev tahsisli konutlarda birinci grupta sayılan unvanlarda bulunanların lojman talepleri olması halinde, ayrıca tahsis kararı alınmayacak, atama kararı aynı zamanda tahsis kararını da kapsayacaktır.
7) Görev tahsisli konutlarda ikinci grupta sayılan unvanlarda bulunanların MEBBİS üzerinden başvuruda bulunması gerekmekte olup, tahsisler sistem tarafından otomatik olarak puan sıra önceliğine göre gerçekleştirilecektir.
8) Birinci ve ikinci gruplarda bulunan kadrolara ait görevleri vekâleten yürüten personel, görevi süresince konuttan yararlanacaktır. Geçici olarak yapılan görevlendirmelerde görev tahsisli konut tahsis edilmeyecektir.
9) Sıra tahsisli konutlar; Bakanlık Merkez Teşkilatı personeline 5 yıl süre ile tahsis edilecektir.
10) Lojman tahsis edilirken Bakanlığımız kamu konutlarının en fazla % 40T görev tahsisli, en az % 60T ise sıra tahsisli olarak dağıtıma tabi tutulacaktır.
11) Konutlarda oturanların mazerete dayalı yer değişikliği talepleri olması durumunda, sırada bekleyen personelin yasal haklarını kısıtlamayacak şekilde ve tüm talepler karşılandıktan sonra, boş lojman olması ve Konut Tahsis Komisyonunun da uygun görmesi halinde tahsis gerçekleştirilecek; aynı konuta birden fazla talep olduğu takdirde, talepte bulunanlar kendi aralarında Yönetmeliğe ekli (4) sayılı Puanlama Cetveli doğrultusunda puanlamaya tabi tutulacaktır.
12) Lojmanda oturmakta iken, görev unvanı değişen personelin oturduğu lojmanın görev/sıra tahsisli kategoriye çevrilmesi, Konut Tahsis Komisyonunun kararı doğrultusunda yapılacaktır.
13) Merkez Konut Tahsis Komisyonu; Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Müsteşar Yardımcısı Başkanlığında, Destek Hizmetleri Genel Müdürü ile Sosyal Tesisler ve İşletmeler Daire Başkanından, yedek üye olarak; Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Satın Alma Daire Başkanı ve Mali Hizmetler Daire Başkanından oluşacaktır.
14) Merkez Teşkilatı Konut Tahsisi Konulu ilgi (c) Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.
Bilgilerinizi ve Merkez Teşkilatı kamu konutlarına ilişkin işlemlerin yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda yürütülmesini rica ederim.