Resmi Gazete Dışındaki Kaynak
Kurum:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Kabul Tarihi:
25.01.2007
Yürürlüğe Giriş Tarihi:
25.01.2007
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Konu : Resmi Araç Tahsisleri.
18 OCAK 2007 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 26407 Sayılı tasarruf tedbirleri içerisinde Resmi Taşıt kullanımında aşağıdaki belirdilen hükümler çerçevesinde hareket edilecektir.
- Genel Müdürlğümüz hizmet araçları münhasıran resmi hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla kullanılacaktır.
- Taşıtların görevlendirilmesi, resmi hizmetler için taşıt tahsisi mutlaka TAŞIT GÖREV EMRİ formu doldurularak yapılacaktır. Araç ihtiyacı olan birim, araç formundaki görevli personel ismi, gideceği yeri yazdıktan sonra birim amirine imzalatıp, araç talebi için İdari ve Sosyal İşler Şube Müdürüne gönderecektir. İlgili müdür talebi karşılayabiliyorsa kendisine ait yeri imzalayıp aracı ilgili birime sevk edecektir. Genel Müdürlükten çıkışta şoför göreve çıkış saatini, km'sini ve aracın plakasını ilgili yere yazdıktan sonra hareket edecektir. Görev dönüşünde şoför dönüş saatini, km'sini kapatacaktır.Araçta bulunan görevli personelde kendisi ile ilgili yeri imzaladıktan sonra görev tamamlanmış olacaktır.
- Bu bilgiler bir deftere kayıt edilerek aracın hangi gün hangi şoförle kaç km yaptığı ve nereye gittiği istenildiği anda görülebilecek ve kontrolü yapılabilecektir.
- Genel Müdürlüğümüzden taşraya yapılan geçici görevlendirilmelerde zorunlu olmadıkça resmi taşıt talep edilmemesi hususunda ilgili birim amirleri azami özen ve dikkati göstereceklerdir.Ayrıca, memuriyet mahalli dışındaki görevlere başka ulaşım araçları ile gidilmesi halinde görev mahallinde araç tahsisi gerekiyorsa ilgilinin görevinde kullanılmak üzere gidilen yerdeki resmi hizmet araçlarından istifade edeceklerdir.
- Makamca günlük çalışma saati dışında ve tatil günlerinde görevde bulunmasına ihtiyaç duyulan personelin işyerine geliş ve gidişleri için Genel Müdürlüğümüz nöbetçi şoförleri tarafından ulaşım ihtiyaçları sağlanacaktır.
- Taşıtların sağ ön camında "Görevli" yazısının olduğu levha asılı olacaktır.
- Genel Müdürlük birimleri arasında resmi görev için fazla talep olduğunda veya aynı güzergah içerisinde hareket edecek görevler birleştirilerek bir araç ile göreve gidilecektir.
- Genel Müdürlük birimlerinden göreve çıkan personel aracı uzun süre bekletmeyecek, resmi görev dışında şoförü başka bir yere yönlendirmeden en kısa zamanda Genel Müdürlüğe dönecektir.
- Resmi hizmetler için araç talepleri mümkün olduğunca bir gün önceden gönderilecektir. Şoförler görevlerini bir gün önceden öğrenmiş olacak ve aksamalara meydan verilmeyecektir.
- Taşıt tahsisleri ve kullanımı hassasiyetle izlenecek ve aksine hareket edenler hakkında 237 Sayılı Taşıt Kanununun 16'ncı maddesine göre işlem yapılacaktır.
- Genel Müdürlüğümüze ait taşıtların resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla görevin sona ermesinden sonra bütün araçlar Genel Müdürlük garajına çekilecektir.