Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. TİCARET BAKANLIĞI

Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı: E-20117910-163.99-00104566524

Konu: Malezya STA- 01/2024 Sayılı Ortak Komite Kararının Uygulanması

GENELGE

(2024/27)

Bilindiği üzere; Türkiye - Malezya Serbest Ticaret Anlaşması (STA) Çerçevesindeki Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelik'in fatura beyanı koşulları başlıklı 18 inci maddesinin birinci fıkrasında, toplam kıymeti 10.000 ABD Dolarını geçen bir sevkiyat için tercihli tarifeden faydalanılmak üzere gümrük idaresine ibraz edilen fatura beyanının sadece onaylanmış ihracatçılar tarafından hazırlanabileceği hususu düzenlenmiştir.