Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
Teklif komisyonda ve Genel Kurulda değiştirilerek kabul edilebilmektedir. Komisyonun kabul ettiği metnin/Kanun metninin dikkate alınması gerekmektedir.
Pasaport Kanununda; 1 nci derece kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personele tanınan hususi damgalı pasaporttan yararlanma hakkı, 2 nci ve 3 üncü derecelerde kadro karşılığı sözleşmeli personele de tanınmaktadır. Devlet Memurları Kanununda; vekil olarak atananların aylıklarının hesabında memuriyet taban aylığının da dikkate alınması sağlanmakta ve ayrıca kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personelin mesleklerinde çalışmak üzere yurt dışına gönderilmeleri imkanı getirilerek maaşlarının tam olarak ödeneceği öngörülmektedir. Yüksek Öğretim Kanununda; zamanında ödenmeyen harç ve kredi borçlarının, 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre mal sandıklarınca tahsil edilerek Yüksek Öğrenim, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ödeneceği öngörülmekte, ayrıca yurt dışına gönderilen araştırma görevlileri ile ilgili yeni hükümler getirilmektedir.