Birden fazla kurumu ilgilendiren düzenlemeler Finansal İstikrar Komitesi çerçevesinde önceden görüşülmekte ve karar alınmadan önce karşılıklı görüş alışverişinde de bulunulmaktadır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
(BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU (BDDK) İLE ORTAK AÇIKLAMADIR)
Bazı basın yayın kuruluşlarında yayımlanan haberlerde “BDDK'nın Merkez Bankasına gönderdiği yazı ile iki kurum arasında görev alanlarıyla ilgili hatırlatma yaptığı, bankacılık sektörüne yönelik düzenleme ve denetleme alanına giren hususlara dikkat çektiği ve Merkez Bankasının son uygulamalarından rahatsız olduğu” şeklinde gerçek dışı ifadelere yer verilmiştir. Bu tarz ifadelerin yer aldığı bir yazı bulunmamaktadır.