Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 12/02/2026 tarihli toplantısında; Petrol Ofisi Anonim Şirketi’nin; PİL/476-259/10968 sayılı İletim Lisansı kapsamında Deniz Mah. Petrol Ofisi Cad. No.39 Derince / KOCAELİ adresinde faaliyette bulunan Derince Tesisine ilişkin iletim tarifesinin ekteki şekilde tadil edilerek onaylanmasına,
karar verilmiştir.
EPDK Onaylı İletim Tarifesi
PETROL OFİSİ A.Ş.
DERİNCE TESİSİ
Lisansın Tarih ve Sayısı : 21.04.2005/ PİL/476-259/10968
Tesis Adresi : Deniz Mah. Petrol Ofisi Cad. No.39
Derince/KOCAELİ
Kapsam
Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan petrollere iletim hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar:
Tesiste aşağıdaki petroller iletilecektir.
| HAM PETROL |
|
| GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR |
| Yakıt Nafta |
|
| Benzin Türleri |
X |
| Gazyağı |
|
| Motorin Türleri |
X |
| Fuel Oil Türleri |
|
| Biodizel Türleri |
|
| ÖZEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR |
| Havacılık Yakıtı Türleri |
X |
| Denizcilik Yakıtı Türleri |
X |
Tarifeye konu hizmet, iletim hizmeti alan kişiye ait petrolün teslim alınması, iletimi ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.
Tarife kapsamında ayrıca aşağıdaki yan hizmetler de, ekli fiyat listesine göre bedelli olarak verilir.
| Depolama * |
|
| Pompalama |
X |
| *Depolama Hizmeti ve diğer hizmet bedellerimiz Depolama Tarifemizde belirtilmektedir. |
|
Tarife metodolojisi
Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler Arz/Talep esas alınarak oluşturulmuştur.
Hizmet bedelleri
Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.
Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.
İndirimler
Hizmetlerin ifasında, varsa ekli fiyat listesinde yer alan indirimler uygulanır.
Hadler
Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi: iletilecek akaryakıtlar yıllık 3.000 ton’dan az ve bir seferde sevk edilecek miktar 750 m3’ten az ise talebi reddeder.
Teknik ve idari önlemler
Teslim alma ve teslim etme işlemleri, is günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda veya yazılı olarak talep edilmesi ve iletici tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.
Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.
Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere Hizmet Alan, ticari ve teknik koşulların da belirtileceği, “Petrol Ofisi A.Ş. Derince Terminali Akaryakıt İletim Anlaşması” imzalayabilir.
Fire
İletimden kaynaklanacak fireler iletici tarafından her ay sonunda Depolama Hizmeti alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar Gümrük Mevzuatı’nda belirtilen limitleri geçemeyecektir.
Ödeme koşulları
İletici tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini hizmetin alındığı ayın son iş günü tarihi ile fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi hizmet dönemini takip eden ayın 10. (on) iş gününe kadar ileticinin göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.
Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.
Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takip eden 10 (on) iş günü içinde ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.
Mücbir sebepler
Akaryakıt teslimini ve iletimini imkansızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızaları, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele vesaire tabii afetler dolayısıyla iletim ve depolama tesislerinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarını kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.