Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 25/12/2025 tarihli toplantısında; Ergaz Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ne ait LPG-DPO/2127/09185 numaralı LPG depolama lisansı kapsamında Kocaeli ilinde faaliyette bulunan ve lisansına dercedilen depolama kapasitesi 4100 m3 olan tesise ilişkin depolama tarifesinin ekteki şekilde onaylanarak 01/01/2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesine,
karar verilmiştir.
EPDK Onaylı LPG Depolama Tarifesi
ERGAZ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Kocaeli Depolama Tesisi
Lisansın Tarih ve Sayısı : 08/06/2009 LPG-DPO/2127/09185
Tesis Adresi : Güney Mahallesi Kabakoz Mevkii
Nizam Sokak No: 16 Körfez/KOCAELİ
Lisansa Dercedilen Kapasite : 4.100 m3
Kapsam
Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan sıvılaştırılmış petrol gazlarına depolama hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ve uygulamaya dair usul ve esasları kapsar:
| SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI * |
| LPG Karışım |
X |
| Propan |
|
| Bütan |
|
| Otogaz |
X |
| Standardize LPG |
|
| (*) Depolanacak sıvılaştırılmış petrol gazları (x) ile işaretlenecektir. |
|
Tarifeye konu hizmet, depolama hizmeti alan kişiye ait sıvılaştırılmış petrol gazlarının teslim alınması, depolanması ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.
Tarife kapsamında ayrıca aşağıdaki yan hizmetler de ekli fiyat listesine göre bedelli olarak verilir.
| Diğer (Belirtiniz) * |
|
| (*) Yan hizmet verilmesi halinde belirtilecektir. |
|
Tarife metodolojisi
Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler arz-talep esas alınarak oluşturulmuştur.
Hizmet bedelleri
Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.
Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.
İndirimler
Hizmetlerin ifasında, varsa ekli fiyat listesinde yer alan indirimler uygulanır.
Hadler
5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi tarafından herhangi bir kısıt uygulanmayacaktır.
Teknik ve idari önlemler
Teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve LPG depolama lisansı sahibi tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.
Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet, kalite süreçlerine ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.
Fire
Depolamadan kaynaklanacak fireler LPG depolama lisansı sahibi tarafından her hizmet aliminin gerçekleştiği dönem sonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar ilgili mevzuatta belirtilen limitleri geçemeyecektir.
Ödeme koşulları
LPG Depolama lisansı sahibi tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini 30 iş günü sonunda fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 3 iş günü içinde LPG depolama lisansı sahibinin göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.
Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.
Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takip eden 15 iş günü içinde ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.
Mücbir sebepler
Sıvılaştırılmış petrol gazları teslimini ve depolanmasını imkansızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızaları, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele ve sair tabii afetler dolayısıyla depolama tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarını kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.
Diğer hükümler
Talepler kapasite kısıtları dahilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.