Karar No: 13970
Karar Tarihi: 27/11/2025
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 27/11/2025 tarihli toplantısında; Aves İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’ne ait, DEP/7646-4/39546 numaralı depolama lisansı ile “Abdullah Şahutoğlu Mahallesi Kanal-1 Sokak No: 3/A- MERSİN” adresinde faaliyette bulunan depolama tesisi için depolama tarifesinin ekte belirtildiği şekilde tadil edilerek onaylanmasına,
karar verilmiştir.
EPDK Onaylı Depolama Tarifesi
AVES İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Lisansın Tarih ve Sayısı: 18.01.2018- DEP/7646-4/39546
Tesis Adresi : Abdullah Şahutoğlu Mahallesi
Kanam Sokak No: 3/A- MERSİN
Kapsam
Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan petrollere depolama hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar:
Tesiste aşağıdaki petroller* depolanacaktır.
| HAM PETROL |
| GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR |
| Yakıt Nafta |
|
| Benzin Türleri |
X |
| Gazyağı |
|
| Motorin Türleri |
X |
| Fuel Oil Türleri |
|
| Biodizel Türleri |
|
| ÖZEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR |
| Havacılık Yakıtı Türleri |
|
| Deniz Motorini Türleri |
|
| Denizcilik Yakıtı Türleri |
|
(*) Depolanacak petroller (x) ile işaretlenecektir.
Tarifeye konu hizmet, depolama hizmeti alan kişiye ait petrolün teslim alınması, depolanması ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.
Tarife kapsamında ayrıca aşağıdaki yan hizmetler de, ekli fiyat listesine göre bedelli olarak verilir.
| Katkı lama |
X |
| Harmanlama |
X |
| Karıştırma |
|
| İşaretleme |
X |
| Toplulaştırma |
|
| Isıtma |
|
Tarife metodolojisi
Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler arz talep esas alınarak oluşturulmuştur.
Hizmet bedelleri
Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.
Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.
İndirimler
Hizmetlerin, ifasında, varsa ekli fiyat listesinde yer alan indirimler uygulanır.
Hadler
Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi; benzin ve motorin ve türleri için 5.000 m3 den az ve tüm akaryakıt türleri için depolama süresi 90 günden az ise talebi ret eder.
Teknik ve idari önlemler
Kara araçları ile yapılan teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve depocu tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.
Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.
Fire
Depolamadan kaynaklanacak fireler depocu tarafından her yıl sonunda hizmet alanların kullanım oranlarına, göre hesaplanacaktır. Bu miktar Gümrük Mevzuatı'nda belirtilen limitleri geçemeyecektir.
Ödeme koşulları
Depocu tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini ay sonunda fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 7 iş günü içinde depocunun göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.
Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.
Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takip eden 20 iş günü içinde ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.
Mücbir sebepler
Akaryakıt teslimini ve depolanmasını imkansızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızaları, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele vesair tabii afetler dolayısıyla depolama tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarım kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.