Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü)

Sayı: 11395140-105[229-2012/VUK-1- . . .]--299

Konu: Garanti kapsamında bulunan ürünlerin iade edilmesinin KDV karşısındaki durumu ve belge düzeni.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, ithal ettiğiniz ürünlerle ilgili, garanti kapsamında nihai tüketicilerden tamir amaçlı bozuk ürünleri aldığınız, bu ürünlerin bazılarının tamiratı yapılıp tüketiciye iade edildiği, bazı ürünlerin ise tamiratı yapılamadığı için ithal ettiğiniz ülkelere iade ettiğiniz ve tüketicilere yeni ürün verdiğiniz belirtilerek, bu aşamalardaki belge düzeni hakkında Başkanlığımız görüşleri talep edilmektedir.