Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

Konu: İşyerinin yenilenen dekorasyon bedeli için amortisman ayrılıp ayrılmayacağı hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuz ile ek dilekçenizin tetkikinden; kiracısı olduğunuz mağazayı 20... yılında satın aldığınızı, satın aldığınız bu işyerinin dekorasyon işlerini yaptığınızı, dekorasyon olarak alçıpan, zemin ile tavan işleri, klima havalandırma yolları ve spot tavana gömme elektrik işleri yaptığınızı ancak işyerinizin dekorasyonunun yenilenecek olması nedeniyle söz konusu kıymetlerin sökülüp atılacağını ve yerine temsil ettiğiniz markanın belirlediği yeni dekorasyonun yapılacağını, yeniden dekore edilen mağazanın mülkiyetinin şirketinize ait olması sebebiyle katlanılan maliyetlerin binanın ömrüne göre mi yoksa işletmede kullanıldığı süreye göre mi oranlanarak amortismana tabi tutulması gerektiği hususunda Başkanlığımız görüşleri talep edilmektedir.