Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

Konu: Şube olarak tescil edilen showroomların fatura düzenlemek veya ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olup olmadığı hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, Şirketinizin merkez adresinde çelik kapı, iç kapı, mutfak mobilyası vb. üretimi ve satışı işi ile iştigal ettiğiniz, …'da bulunan fabrikanızda imalatı gerçekleşen ürünlerin bir takım örneklerinin şube olarak tescil edilen showroomlarda sergilendiği, müşterilerin showroomlarda beğendiği ürünler için yine showroomlarda satış sözleşmesi imzalandığı ve ürün bedellerine mahsuben kredi kartı ile avans tahsil edildiği, ürünlerin ölçüsü alındıktan ve imalatı yapıldıktan sonra alıcıya montaj dâhil olmak üzere teslim edildiği ve faturanın da söz konusu ürünlerin tesliminden itibaren 7 gün içerisinde merkeziniz tarafından düzenlendiği belirtilerek, şube olarak tescil edilen, perakende satış ve ürün teslimi yapılmayan showroomlarda teslimi imalatı tamamlandıktan sonra merkeziniz tarafından yapılan ürün bedellerine yönelik kredi kartı ile müşterilerden yapılan tahsilatlar nedeniyle; showroom tarafından fatura düzenlemek veya ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olup olmadığınız ile showroomda fatura veya ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlemeyip anılan ürünlerin teslimine müteakiben merkezinizden 7 gün içinde fatura düzenlenmesinin Vergi Usul Kanunu açısından uygun olup olmadığı hususlarında Başkanlığımız görüşü istenilmektedir.