3065 sayılı KDV Kanununun 9 uncu maddesi ile vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla, vergiye tabi işlemlere taraf olanları vergi alacağının ödenmesinden sorumlu tutma konusunda Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden yayımlanan 117 Seri No.lu KDV Genel Tebliği ile kamu ve kamusal karakterli kurum ve kuruluşlarca yapılan bazı hizmet alımları tevkifat kapsamına alınmış olup söz konusu Genel Tebliğin (2) bölümünde tevkifat kapsamında yer alan işlemler, (3) bölümünde sorumlu tayin edilen ve tevkifat yapması gereken kuruluşlar sayılmıştır.
This document is published in different source than the Official Gazette. Consolidated text can be prepared as the related source is updated.
You only have rights to document if you have Standart, Profesyonel or Profesyonel + package.
T.C. KARS VALİLİĞİ
Defterdarlık Gelir Müdürlüğü
Sayı: 12977333-130[9.2013.1]-2
17/03/2015
Konu: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının KDV tevkifatı yapıp yapmayacağı
İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, Gelir İdaresi Başkanlığından alınan ... tarih ve ... sayılı yazıda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının 91 Seri Nolu KDV Genel Tebliği uyarınca KDV tevkifatı yapmayacağının ifade edildiği, ancak 117 nolu Genel Tebliğinde bir açıklama yer almadığı belirtilerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının KDV tevkifatı yapıp yapmayacağı sorulmaktadır.