Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


Konu: Gübre ve gübre üretiminde kullanılan ammaddelerin tesliminde KDV oranı

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden; Samsun Gümrük Müdürlüğünce tescilli 03.01.2016 tarihli serbest dolaşıma giriş beyannamesi (SDGB) muhteviyatı 2503.00.10.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) numarasında yer alan ve gübre üretiminde kullanılacağı belirtilen "Rafine Edilmemiş Kükürt" cinsi eşyanın ithali sırasında (Gümrük İdaresi tarafından BİLGE sisteminde gerekli düzenlemenin yapılmamış olması nedeniyle) genel oranda (% 18) katma değer vergisi (KDV)'nin alındı belgesi ile ödendiği, ancak söz konusu eşyanın ithalinde % 1 oranında KDV hesaplanması gerektiği ve bu nedenle fazla olarak ödendiği belirtilen kısmın iadesinin talep edildiği belirtilerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescil edilen gübre ile gübre üreticilerine bu ürünlerin içeriğinde bulunan hammaddelerin tesliminin ne şekilde uygulanacağına ilişkin Başkanlığımız görüşünün talep edildiği anlaşılmaktadır.