Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı

(Gelir, Kurumlar ve Diğer Vergiler Müdürlüğü)

Konu: Birleşme nedeniyle yeniden düzenlenen kesin izin taahhüt senedi damga vergisi ve harç muafiyeti

İlgide kayıtlı özelge talep formunuz ve eklerinin incelenmesinden, şirketinizin …/…/2019 tarihi itibarıyla … Enerjisi Sanayi ve Ticaret A.Ş., … Elektrik Üretimi San.ve Tic.A.Ş. ve … Elektrik Üretimi A.Ş.'ni tasfiyesiz infisah yoluyla tüm aktif ve pasifleriyle kül halinde devir aldığı, söz konusu firmaların işletmede ve/veya inşaat halinde elektrik üretim santrallerinin bulunduğu ve EPDK'dan alınmış olan elektrik üretim lisanslarında yer alan unvanların şirketiniz unvanı ile değiştirildiğini, elektrik üretim santral projeleri için Orman Genel Müdürlüğüne hitaben düzenlenen kesin izin taahhüt senetlerinde de unvan değişikliği yapmak istediğinizi belirterek, söz konusu kesin izin taahhüt senetlerinin damga vergisi ve harçtan istisna olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.