Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü

Konu: 518 Seri No.lu VUK Genel Tebliği ile mücbir sebep uygulaması kapsamında ödemesi ertelenen sigorta primlerinin kurum kazancından indirimi

İlgi: İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, motorlu kara taşıtlarının parça ve aksesuarlarının toptan ticareti faaliyeti ile iştigal eden şirketinizin, 01 Nisan-31 Mart özel hesap dönemini uyguladığı ve vergi dairesindeki ana faaliyet koduna göre 518 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği kapsamında mücbir sebep durumundan yararlandığı belirtilerek, bu sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından prim ödeme sürelerinin ertelenmesi nedeniyle, 2020/Mart ayına ait sigorta primlerinin 02.11.2020 tarihinde ödenmesi durumunda, 01.04.2019- 31.03.2020 özel hesap dönemi dördüncü dönem kurumlar geçici vergi ve yıllık kurumlar vergisi beyannamelerinde gider olarak indirim konusu yapılıp yapılmayacağı konusunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.