Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı

KDV ÖTV Müdürlüğü

Konu: ÖTV ödenmeksizin satın alınan kamyona tadilat veya ek imalat yapılmadan satışında ÖTV yükümlülüğü hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuz ve eklerinin incelenmesinden; 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununun 2 nci maddesinin birinci fıkrası ve Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin (I/B/4) bölümü uyarınca, Başkanlığımız tarafından adınıza düzenlenmiş olan 3/2/2014 tarihli ve 12449 sayılı yazı ile taşıtların tadilatını ve ek imalatını yaparak satmak üzere motorlu araç ticareti yapanlardan alımında veya ithalinde taşıtları ÖTV'siz olarak satın alma yetkisini haiz olduğunuz belirtilerek, söz konusu yazı kapsamında, ÖTV uygulanmaksızın yurt içinden veya yurt dışından satın alınan motorlu araçların (kamyon) herhangi bir tadilat ve ek imalat yapmadan yurt içine satışının yapılıp yapılamayacağı ile satışın mümkün olması durumunda ÖTV yükümlülüğünün nasıl olacağı hususlarında Başkanlığımız görüşünün talep edildiği anlaşılmıştır.