Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü)

Sayı: 27575268-105[3100-2016-301]-399412

Konu: Kira ve aidat bedellerinin tahsilinde Yeni Nesil ÖKC kullanılıp kullanılamayacağı

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve dilekçenizin tetkikinden; ... Vergi Dairesi Müdürlüğünün ….... vergi kimlik numaralı mükellefi olarak, akaryakıt bayiliği ile ... satış bayiliği faaliyetinde bulunduğunuz, ayrıca şirketiniz aktifinde kayıtlı olan alışveriş merkezi işletmeciliğinden aylık olarak kiracılar adına fatura düzenlemek suretiyle kira geliri elde ettiğiniz, akaryakıt satışlarınızı belgelendirmek için akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihazlar kullandığınız, yine akaryakıt istasyonunuza bağlı market ve ... satışı yapan şubelerinizden gerçekleştirdiğiniz perakende satışlarınız için 426 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca 28.03.2016 tarihinde yeni nesil ödeme kaydedici cihaz alarak kullanmaya başladığınızı belirterek, şirketiniz aktifine kayıtlı olan söz konusu alışveriş merkezinin yönetim faaliyetlerini yürüttüğünüz ofisinizde kullanılmak üzere kiracılar adına aylık olarak faturası önceden düzenlenen kira ve ortak gider yansıtma bedellerinin kredi kartı ile tahsilinde POS cihazı veya yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanıp kullanamayacağınız hususunda Başkanlığımız görüşü talep edildiği anlaşılmıştır.