Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

Konu: Şirketin nev'i değişikliğinde elektronik defter tutma ve elektronik fatura kullanma mecburiyetinin bulunup-bulunmadiği hk.

İlgi özelge talep formunuzda…….. Vergi Dairesi Müdürlüğünün ……………vergi numaralı mükellefi olduğunuz, şirketinizin limitet şirket olarak …………..vergi numarasında faaliyet göstermekte iken 13/08/2012 tarihi itibariyle 6102 sayılı Türk ticaret Kanununun 180 ve 193’üncü maddeleri ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre nevi değişikliği yaparak anonim şirkete dönüştüğü, 2011 takvim yılında 421 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirtilen Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nun (III) sayılı listede yer alan malları imal, inşa ve ithal eden mükelleflerden mal alışlarınızın bulunduğu, 31/12/2011 tarihi itibariyle brüt satış hasılatınızın toplamının 10 Milyon TL’yi geçtiği belirtilerek, elektronik defter tutma ve elektronik fatura kullanma mecburiyetiniz olup olmadığı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmiştir.