Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü)

Sayı: 27575268-105[Mük257-2013-239]-889

21/08/2013

Konu: Elektronik defter tutma ve elektronik fatura kullanma zorunluluğu bulunan mükelleflerin hk.

İlgi özelge talep formunuzda; ... Vergi Dairesi Müdürlüğünün ... 7 vergi kimlik numaralı mükellefi olduğunuz, 58 No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküler ekinde 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip mükellefler ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal eden mükelleflerden 2011 yılında mal alan ve belirlenen brüt satış hasılatına sahip olan mükelleflerin elektronik fatura ve elektronik defter kullanma zorunluluğunun bulunduğu belirtilerek, 2011 yılında söz konusu Sirkülerin ekinde yer alan firmalardan satın alınan malların (kola, temizlik malzemeleri, akaryakıt vb) tamamının tüketim amaçlı olması nedeniyle elektronik fatura ve elektronik defter kullanma zorunluluğunuzun bulunup bulunmadığı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmiştir.