Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. TOKAT VALİLİĞİ

Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

Konu: 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Tapu Harç Muafiyeti

İlgi: 06.02.2024 tarih ve 15293 sayılı özelge talep formunu.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, … ili, … ilçesi, … Mahallesi, … ada, … parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı şerhi bulunduğu, müteahhit ve arsa sahibi olan … ile diğer arsa malikleri arasında … 5. Noterliğinde … tarih ve … sayılı "Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi"nin düzenlendiği, …'ın … tarihinde ölümü üzerine yapılan taksim işlemi ile söz konusu taşınmazda …'a ait olan hisselerin oğlu … adına tescil edildiği, …'a ait ticari işletmenin de miras yoluyla … adına tescil edildiği, ayrıca söz konusu taşınmaza ait yapı kullanma izin belgesinde …'ın müteahhit olduğunun belirtildiği ve … tarihinde dağıtım suretiyle kat irtifakı kurulduğundan bahisle … adına isabet eden bağımsız bölümlerin adı geçen tarafından satışına ilişkin işlemlerin 6306 sayılı Kanun kapsamında harçtan istisna olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmıştır.