Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

MALATYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

İVEDİ

Konu: Veraset yoluyla intikal eden araçlarda ÖTV istisnası uygulaması

İlgide kayıtlı yazınız ve eklerinin incelenmesinden, babanız … tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesi kapsamında ÖTV'den müstesna olarak ilk iktisabı yapılarak … tarihinde tescil edilen … plakalı aracın adı geçenin 16/7/2015 tarihinde vefatı üzerine mirasçılarına intikal ettiği, terekede 50.085,70 TL değerindeki söz konusu araç dışında Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesinde toplam 57.939 TL üzerinden 2 adet gayrimenkul (1/2 hisse bahçe, 8/48 hisse daire) beyanının bulunduğu, dört mirasçıdan üçünün … Noterliği nezdinde 24/7/2015 tarihinde düzenlenen feragatname ile söz konusu araç üzerindeki miras haklarından lehinize vazgeçtiği, bahse konu feragat işlemini müteakiben aracın tek başına adınıza tescili aşamasında ÖTV yükümlülüğünüzün bulunup bulunmadığı hususunda Başkanlığımız görüşünün sorulduğu anlaşılmaktadır.