Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

Sayı: 38418978-125[15-18/6]-420356

Konu: Adi ortaklık olarak yüklenilen yıllara sari iş nedeniyle yapılan kesintilerin ortaklar tarafından hangi oranda mahsup edileceği.

İlgi:

İlgide kayıtlı özelge talep formunda; şirketinizin … ve ... firmaları ile birlikte adi ortaklık kurduğu, söz konusu ortaklığın ... (işveren) ile … tarihinde bir sözleşme imzalayarak "…"nin karadaki boru hattı olan …'ye ait işleri yapmayı taahhüt ettiği, ortaklar arasında ortaklık payları eşit olarak anlaşılmış olmakla birlikte işverenin şartnamesi gereği adi ortaklık sözleşmesinde ortaklık paylarının …%65, …%25, …%10 olarak düzenlendiği, daha sonra işverenin onayı alınarak ortaklık paylarının …%53, %25, … %22 olarak revize edildiği, ancak işverene karşı verilmesi gereken garanti ve teminatların ortaklar arasında eşit (1/3) olarak paylaşılarak riske eşit payda katılındığı ve iş bitimine kadar bu şekilde devam edileceği, ilgili işin bitiminde kazanç paylaşımının Borçlar Kanununun 623 üncü maddesine göre eşit oranda paylaşımına izin verdiği belirtilerek ortaklık adına yapılan tevkifatların ortaklar arasında hangi oranda dağıtılarak mahsup edileceği hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmiştir.