Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


İlgide kayıtlı özelge talep formunda, Firmanız tarafından teslim edilen ekmekler ile hamburger ekmeği, tost ekmeği, baget ekmek ve pidelerin üretimi esnasında Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde yer verilen maddeler (buğday unu, su, tuz, ekmek mayası, şeker, enzim, malt unu, vital gluteni) ve Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği uyarınca izin verilen katkı maddeleri (kalsiyum propiyonat, sorbik asit, antioksidan (askorbik asit), emülgatör olarak (E472e), asit düzenleyici olarak (E262) ile endüstriyel üretim için zaruri olan hidrojenize bitkisel yağ gibi bazı katkı maddeleri ile yağsız süt tozu, buğday irmiği, buğday gluteni, buğday malt unu, tam buğday ununun eser miktarlarda ekmeğe ilave edildiği ve bu ekmeklerin kısmen pişirilerek (%70 ve üzeri) ve hızlı dondurulmaya tabi tutularak donuk halde satışa konu edildiği belirtilmekte ve