Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü)

Sayı: 39044742-185-150

28/01/2015

Konu: Uluslararası uçuşlarda kullanılan internet paketinin KDV ve ÖİV karşısındaki durumu.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzun incelenmesinden, şirketinizin Türk Hava Yolları A.O.' nın (THY) kablosuz internet haberleşme sistemine sahip uçaklarında internet servis sağlayıcısı (ISS) hizmeti verilmesi ihalesini aldığı, THY'nin uluslararası uçuşlarında uçak içinde Wi-Fi hizmeti verileceği, yolcuların söz konusu internet paketini uçak havada iken şirketinizin ara yüzünden kredi kartı kullanılarak satın alacağı, bu sistemin ise şöyle çalışacağı; uçak içersinde yer alan kurulu donanım üzerinden bir yabancı ülke uydusuna bağlanacağı, bu uydunun veriyi yer istasyonuna ileteceği, yer istasyonunun veriyi şirketinize aktaracağı, söz konusu sistem ve cihazların ...... firmasına ait olduğu, internet hizmetinin uydu sistemleri üzerinden verileceği, uydulara ait hizmet bedelinin THY tarafından ...... firmasına ödeneceği, söz konusu internet hizmetinin uluslararası uçuşlarda uçaklar 10.000 ft yüksekliğe ulaştığında aktif olacağı, faturalaşmanın ise ...'ten yolcuya, THY'den de ...'e düzenleneceği belirtilerek, söz konusu işlemlerin KDV ve özel iletişim vergisi karşısındaki durumu hakkında Başkanlığımız görüş talep ettiğiniz anlaşılmaktadır.