Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü

Konu: Tapuda arsa sahibi adına kayıtlı görünen taşınmazların gerçek maliklerine devrinde vergilendirmenin nasıl olacağı.

Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğüne hitaben verilen ilgide kayıtlı özelge talep formunuzda, şirketinizin kat karşılığı bina inşa edilmesi için arsa sahibi ile sözleşme yaptığı, yapılacak inşaatta kat irtifakının tümünün arsa sahibi adına kurulacağı, arsa sahibinin şirketiniz payına düşen daire ve iş yerlerini şirketinize devredeceği, yine şirketinize ait olan söz konusu daire ve iş yerleri için firmanız tarafından fatura düzenlenip düzenlenmeyeceği ile bu daire ve iş yerleri için şirketinizin ve arsa sahibinin vergi yükümlülüğünün bulunup bulunmayacağı hususunda Başkanlığımızdan görüş talep edilmektedir.