Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü

Konu: Riskli yapı raporu alınan bina ve yanındaki parsellerin tevhid edilerek bina inşa edilmesi durumunda inşa edilecek bina tesliminde uygulanacak KDV oranı

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, inşaat işiyle iştigal eden firmanız ile Maltepe, Küçükyalı, Ağılönü mevkiindeki 148 pafta, 136 ada, 75 sayılı parsel üzerinde bulunan 4 katlı binanın sahipleri ve aynı mevkideki 73 sayılı parsel sahipleri arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlendiğinden bahisle,75 sayılı parsel üzerindeki 4 katlı işyeri binası ile ilgili olarak “riskli yapı raporu” alındığı, diğer parselin ise arsa niteliğinde olduğu, bu iki parselin tevhit edilerek üzerine bina inşa edileceği belirtilmekte olup, inşa edilecek bağımsız birimlerin tesliminde uygulanacak KDV oranı hakkındaki Başkanlığımız görüşü sorulmaktadır.