Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

LEXI size zaman kazandırır. Sonuç analizi, doküman asistanı ve araştırma modlarıyla LEXPERA içeriğine erişiminizi kolaylaştırır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü

Sayı: 39044742-KDV.29-1912

21/07/2014

Konu: İthal edilen ve yurt içine satışı yapılan tekstil ürünlerine gümrükçe uygulanan verginin iadesi

İlgide kayıtlı özelge talep formlarınızda, firmanızca yurt dışından ithal edilen tekstil ürünlerinin yurt içinde satıldığı belirtilmekte olup, 2005 takvim yılından beri ithal edilen mallara ait gümrükte ödenen verginin yüksek hesaplandığından bahisle indirimli orana tabi teslimleriniz nedeniyle ödenen bu vergilerin tarafınıza iadesinin mümkün olup olmadığı ile benzer şekilde 2011 takvim yılında yapmış olduğunuz indirimli orana tabi teslimlere ilişkin olarak gümrükte ödenen vergilerin yüksek hesaplanması gibi nedenlerle iade tutarının, azami iade tutarını geçmesi halinde geçen kısmın iadesinin YMM raporuna göre sonuçlandırılmasının mümkün olup olmadığı hususunda Başkanlığımız görüşü sorulmaktadır.