Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.

T.C. YALOVA VALİLİĞİ

Defterdarlık GELİR MÜDÜRLÜĞÜ

Sayı: 42152853-010-16

30/05/2014

Konu: Mevzuat İşleri

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, firmanız faaliyetinin gemi imal ve inşaası olduğu ve tersanenizde gemi inşa işi yaparken sevk, idare ve sorumluluk sizde olmak üzere işin bir bölümünü taşeronlara yaptırdığınız belirtilmekte olup, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun 13/a maddesindeki istisna hükmünden kaynaklanan KDV iade alacağınızdan alt taşeronlarınızın SGK prim borçlarına mahsubunun yapılıp yapılamayacağı hususunda bilgi istenilmektedir.