Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü

Sayı: 45404237-130[16-204]-69844

Konu: Yurt dışında mukim firma adına çağrı merkezi olarak yurt dışındaki kişilere verilen hizmetlerin KDV'ye tabi olup olmadığı ve fatura düzeni hk.

İlgide kayıtlı özelge talep formu ve dilekçenizde; firmanızın çağrı merkezi hizmeti faaliyetinde bulunduğu, Hollanda'da mukim bir firma adına Hollanda ve Belçika vatandaşlarının telefonla aranarak Hollanda, Belçika, Almanya, Fransa ve Lüksemburg'da kullanılmaya yönelik …card adlı bir ürünün pazarlamasının yapıldığı, yapılan her bir satış üzerinden Hollanda mukimi firmadan prim alındığı, bu hizmete ilişkin aranızda sözleşme düzenlenmediği, ayrıca yine aynı firma adına Hollanda vatandaşlarına Türkiye’de tatil programlarının da satışının yapıldığı, satışı yapılan ürünlerin iade sürecinin bulunduğu, bu süreç sonucunda kesinleşen satışların size mail olarak bildirildikten sonra faturalarının düzenlenerek mail ortamında gönderildiği belirtilerek, verilen bu hizmetin KDV Kanununa göre hizmet ihracı kapsamında sayılıp sayılmayacağı ile verilen hizmetin süreklilik arz etmesi nedeniyle düzenlenecek faturanın yurt dışından gelen ücretin tarihine göre mi yoksa işlemin gerçekleştiği tarihe göre mi düzenleneceği hususlarında Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.