Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü

Konu: ÖTV si ödenmiş tekneye ikinci el motor alımında ÖTV.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuz ve eklerinin incelenmesinden, ….'den … tarihli noter satış sözleşmesi ile satın aldığınız ikinci el dıştan takma deniz motorunu, …. tarihinde %8 (…. TL) ÖTV ödeyerek satın aldığınız teknenize monte ettirdiğiniz, müteakiben teknenizi liman müdürlüğüne kayıt ettirmek istediğinizde ikinci el motorla ilgili ilave ÖTV ödemeniz gerektiğinin liman müdürlüğünce tarafınıza iletildiği, söz konusu dıştan takma motorun adı geçen kişi tarafından 2009 yılında 2009/15315 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında %0 ÖTV oranı uygulanarak satın alınmış tekneye ait olduğu, daha önce ÖTV'nin konusuna giren işlemi gerçekleşmiş tekneye ait söz konusu ikinci el motorun, ÖTV'si ödenerek iktisap edilen tekneye monte ettirilmesi işlemi ile ilgili olarak ilave ÖTV ödenip ödenmeyeceği konusunda Başkanlığımız görüşünün istenildiği anlaşılmaktadır.