Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.

Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

BALIKESİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

Konu: Belediyenin YTB kapsamında araç alımında KDV istisnası.

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, Belediyenizce 05.02.2015 tarih ve 11797 sayılı Yatırım Teşvik Belgesi eki listede yer alan ekskavatör (kepçe), kazıcı-yükleyici, hidrolik kırıcı, silindir, sıkıştırmalı çöp kamyonu ve yol süpürme aracı satın alınacağı; bu araçların asfalt, parke yapımı, moloz kaldırma, asfalt sökme, parke taşı sökme, asfalt ve parke taşlarının düzlenmesi ve sıkıştırılması, yolların temizlenmesinde, doğal afetlerde ve ihtiyaç olması halinde 20.10.2014 tarih ve 107 numaralı Belediye Meclis Kararındaki tarifeye göre gerçek veya tüzel kişilere kiralama işlerinde kullanılacağı belirtilmekte ve söz konusu araçların belediyenize tesliminde KDV Kanununun 13/d maddesi kapsamında istisna uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bilgi verilmesi istenilmektedir.